Van egy csomag sárgaborsóm ,de a belőle készült levest,főzeléket,püréket nem igazán szeretem , valami mást lehetne belőle főzni ? Lehet kevésbé "hagyományos" recept is .
Pl én arra is gondoltam,hogy csinálok egy bolognai alapot hús nélkül ,és abba teszem bele ( lencsével találok sok ilyen receptet,de sárgaborsóval nem tudom milyen lenne )
Szerintem a bolognai alapos dologhoz túl erős és jellegzetes íze van a sárgaborsónak. Viszont, vannak azt hiszem azzal is ilyen zöldségfasírt receptek én azokat keresnék a helyedben. :)
2021. jan. 10. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Én úgy hallottam, hogy ezt a receptet meg lehet csinálni sárgaborsóból, de még soha nem próbáltam, mindig csak a kicsi fekete lencsével.
Fasírozottnak: főzd meg puhára, de sűrűre, majd pépesítsd. Várd meg míg kihűl, utána mintha ez lenne a darált hús, csak ne áztatott kenyérbéllel, hanem száraz zsemlemorzsával gyúrd össze. Ízlés szerint só-bors, nyers tojás, fokhagyma, petrezselyem, amit akarsz. Én szoktam belegyúrni egy kis törtpaprikát is, akkor jobban hasonlít a húsra. A végén a gombócokat egy kicsit lapítsd meg, és forgasd meg zsemlemorzsában. Mivel a borsó már megfőtt, a sütés percek alatt készen.
2021. jan. 10. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Ha a sargaborso fozelek nalunk megszokott elkeszitesi modjanak az ize nem tetszik, akkor keszitsd el mas orszagok izesiteseben.
Indiai ember is maskent fuszerezi, Pakisztanban is maskent fogyasztajal ... paradicsomosan is lehet kesziteni ... rengeteg elkeszitesi modja van, szakits a hagyomanyokkal es fedezz fel uj izeket. A sargaborso csak egy alapanyag, olyan ize lesz amilyenre elkeszited.
Tudom, tudom! Az ételkidobás rettenetes pazarlás. De én a helyedben ezt választanám, utána meg kerülném azokat a helyeket ahol ilyenek (ráadásul zacskoszám!) tapadhatnak rám!:-)
Ebben a cikkben van egy par jo otlet, az iras vegen receptek is talalhatoak.
2021. jan. 10. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Én is a fasírtot akartam javasolni, de csinálhatsz belőle 'hamburgerpogácsát' is. Főzd meg, reszelj bele répát, hagyma, fokhagyma, fűszerek, liszt és aztán olajban sütöd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!