Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnap ebéd tipp? Örülnék...

Holnap ebéd tipp? Örülnék valami hús mentesnek.

Figyelt kérdés
2021. jan. 4. 17:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
Túrós tészta.
2021. jan. 4. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:

Napraforgómagos célkafasírt krumplisalátával.


Tortilla tekercs. Fűszerekkel összepárolt vörösbab konzerv, főtt kukorica (mirelit, azt lehet apró adagokban főzni), nyers zöldségek, valami öntet (mivel lusta vagyok, nálam általában joghurt).


Fűszeres sült csicseriborsó, sült tök, rizs, zöldsaláta, valami öntettel.


Gombafajek Orly módra vagy kapros túróval töltött gombafejek és colcannon. (Póréhagyma / metélőhagyma / zöldhagyma + kelkápozsta/leveles kel zsiradékon összepárolva, ez van összekeverve a tört krumplival, amihez tejet / telfölt / írót öntöttünk).

2021. jan. 4. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Tojásos nokedli

Juhtúrós-kapros sztrapacska

2021. jan. 5. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk lecsó lesz ma nokedlivel, holnapra meg lepirított krumplikása sok borssal, tejföllel sült hagymával.
2021. jan. 5. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim válasza:
Én ma gombás ragut csináltam, bár raktam bele bacont, de működik anélkül is. Esetleg főzelékek, rántott zöldségek.
2021. jan. 5. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
Lángos.
2021. jan. 22. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
Bableves, fánk
2021. jan. 22. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 A kérdező kommentje:
Ma épp bab levest csináltam krumplis pogácsával
2021. jan. 22. 12:21
 19/21 anonim ***** válasza:
Lángos, tejföllel, esetleg egy kis reszeltsajt, esetleg egy kis hagyma, de ezek nem feltétlenül kellenek; de ha csinálsz hagymásat is, akkoris én még csinálnék hagyományosat is, amiben nincsen hagyma:) Oké, hogy a hagyma hasonlít a hagyomány szóhoz. Egyébként mondom, tehát hagymával is isteni finom;de szóval mégiscsak a hagyma nélküli az eredeti; tehát, hogyha csinálsz olyat, amire rászórsz hagymadarabkákat, akkoris csinálj a másik fajtából; tehát abból mindenképp a hagymanélküliből, azt pedig, hogy lesz-e rajta sajt; azt meg rád bízom; erre nincs ilyen egységes; ahogy épp felkeltél aznap, hogy most sajttal kívánod, vagy nélküle.
2021. febr. 1. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:

*hagymából amúgy bármilyen fajta jó, amilyen éppen van otthon; amúgy azt hiszem, alapvetően fokhagymával csinálták először, de lehet bármi amit találsz, pl lilahagyma, vöröshagyma, újhagyma, fokhagyma, asszem az a nagy a snidling, még olyan is mehet rá, tehát mindegy; amilyet találsz épp otthon.


Amúgy ezt a hagymás-tejfölös dolgot lehet sültkrumplira, rizsre is rakni. Ott még mehet rá egy kicsi mustár is (Vigyázzál, mert egyáltalán nem sok kell rá belőle mustárból, mert akkor mustáros lesz az egész íze; tehát nem kell belőle sok, tehát ezzel vigyázz, de azért szóval valamennyi mehet, néha talán kell is, jól is jön, csak tehát ne vidd túlzásba; tehát mustárból egy csöpp kell, mondjuk szerintem egy sima kétcenti átmérőjű lapos kör is elég lehet, most nem tudom, mennyi kell bele, meg mekkora tányérban , de szóval az a lényeg, hogy ne legyen sok a mustár, mustárból negyede annyi se kell szerintem, mint tejfölből, annak tehát intenzív az íze. Egy kicsi hagyományosan van benne, de tehát nem túl sok semmiképpen); meg még egy kicsike borsot szórhatsz a tetejére.

Amúgy én a rizst úgy szeretem, hogy rizibiziként, én nem kukoricával, hanem borsóval.

Amúgy a kukorica is jó, de tehát az megint egy másik fajta saláta, de tehát a kukorica is működik tejföllel. Cukrot rakni bele tilos !! :) Egyszer a szomszédasszony hozott át nekünk ilyen tejfölös kukoricát, hát abba egyáltalán nem kellett volna cukor, de ha már rakott akkor legalább ne rakott volna ennyit bele:D:D :D Olyan brutál édes lett az a trutyi, tehát, ha nem lett volna cukor,akkor jó lett volna, de így:D:D:D Tehát ha már mindenképp akart bele rakni cukrot, akkor legalább ne ennyit tett volna bele, mert ez már túlzás volt:D:D:D Ha rak, akkor csak nagyon kicsit, de inkább ne rakjon. :):)

Másik kaják, amikbe még véleményem szerint nagyon nem jó ötlet cukrot rakni:

töltöttpaprika paradicsomszósszal, paradicsomleves; és túróstészta. A túróstésztára inkább egy kis só mehet, szalonna nem kell rá. :):)


Anyám csinált paradicsomlevet, mamám suttyomban megcukrozta, amikor senki nem látta :D Aztán még ott volt ő is megint a konyhában -vagy ott volt újra; és akkor én már tök látványosan el voltam keseredve, hogy már egy "kiló" sót beleraktam abba a paradicsomlevesbe, és még mindig édes. És ő meg ott csodálkozott azon, hogy "Te megsózod??" :D:D:D XD

Meg pl tehát az is csalódás volt, amikor máshol, ettem túróstésztát, és hogy "Miért van ez sajnos elrontva cukorral, há' miér' ilyen édes ez?" :D:D:D Tehát én ebbe se raknék, a szalonnától meg ilyen füstölt íze lesz; attól is elvesződik a túrónak meg a tésztának az együttes íze, ami pont a lényege lenne ennek az egész kajának. Sztrapacskába se szoktam szalonnakockákat rakni, épp ezért. Egyébként mehet bele, ha valaki kívánja, de csak a szélére, és akkor azokat a szalonnadarabokat egy kis sztrapival még az elején megenni, hogy utána átadhassuk magunkat a sztrapacskaíznek. Ami ugye megintcsak nem az a füstölt íz, hanem maga a sztrapacska íze. :):) De egy-két falat lehet szalonnás is, de az még az elején legyen; csak az tehát már egy másik étel, mert a szalonna füstölt íze annyira intenzív tudhat lenni, hogy elnyomja az egész sztrapacskaízt; és akkor az ember már fölöslegesen csinálta meg a sztrapacskát, mert akkor ehetett volna csak sima szalonnát is kenyérrel.

Mert akkor tehát arra a füstölt szalonnaizre helyeződik a hangsúly, és elvész a sztrapacskaíz.

2021. febr. 1. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!