Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi volt az első sütitek,...

Mi volt az első sütitek, ételetek amit elkészítettek? (receptet is ha lehet, kezdő vagyok)

Figyelt kérdés
2010. aug. 13. 13:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]

nagyon könnyű, és finom. Más gyümölccsel is jó. vagy anélkül

2010. aug. 13. 13:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én rengeteg nem sütéssel készülőt csináltam (pl. tiramisu, citromos habdesszert, narancsos babapiskóta, stb), de legelső sütésem az a meggyes piskóta

Meggyes piskóta

Hozzávalók: 6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt, 15 dkg darált dió, 1 ü. meggybefőtt; kikenéshez: vaj, liszt, tetejére: porcukor.

Elkészítése: Piskóta tésztát keverünk és hozzáadjuk a diót és a kimagvalt meggyet. Simára keverjük még 5 ek. meggylével és kivajazott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsiben megsütjük. Ha kihűlt, kockára vágjuk és megporcukrozzuk.

Nagyon egyszerű, szerintem nem lehet elrontani:)

2010. aug. 13. 13:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

én kókuszgolyót csináltam először, a világ legegyszerűbb sütije. Még sütni sem kell.

Hozzávalók:

* 50 dkg háztartási keksz - darált

* 10 dkg vaj

* 2 evõkanál kakaó

* 20 dkg porcukor

* 1 mokkáskanálnyi rumaroma

* 1 csomag kókuszreszelék

Elkészítés:

A kekszet elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. rumaromából annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készitünk belõle és egyenként megforgatjuk õket a kókuszreszelékben. de lehet a közepére meggyet is rakni, ha szereted. és már eheted is. ha keveset csinálsz, akkor kb negyedóra alatt megvan az egész....

2010. aug. 13. 14:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Hadi torta volt. Nagyon egyszerű.

15 dkg cukor, 4 dkg zsiradék, 1 egész tojást habosra keversz. 15 dkg liszt, 10 dkg darált dió vagy 2 kávéskanál kakaó és 2 dcl tej, 1 sütőpor vagy 1 kávéskanál szódapor. Összekevered és tortaformába sütöd.

2010. aug. 13. 14:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

csokidarabos muffin :)

25 dkg liszt

1 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 evőkanál kakaópor

2 kisebb tábla tejcsoki kb 1 cm-es kockára vágva (milka vagy boci az igazi)

2 tojás

egy evőkanál olaj

egy pohár natúr joghurt (tejföl is jó)

egy kisebb pohár tej

Lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport, csokit keverd össze egy tálba (nagy tál legyen)

tojásokat, cukrot, joghurtot is keverd össze egy tálban, aztán öntsd össze a 2 tál tartalmát.

ne géppel keverd, elég ha kanállal összedolgozod, csak annyira, hogy szépen összekeveredjen, ha sokat kevered kemény lesz a tészta.

ha van szilikonos formád, akkor vajazás nélkül rakhatod a mélyedésekbe a tésztát, de ne legyen teljesen tele.

ha fém formád van, akkor vegyél hozzá ilyen kis papírkákat, ami a muffinhoz kell.

olyan 16 fokon szoktam sütni, kb 20 percig.

(ha feljöttek és a csokidarabok kezdenek kifolyni, még várj egy kicsit, ha megpirul a teteje, valószínűleg belül se nyers.)

2010. aug. 13. 16:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
*160 fokon :D 16 fokon nem sül meg:D:D
2010. aug. 13. 16:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

www.mindmegette.hu

Kapuccíner szelet, Túros sütik és minden kevert tészta.

Böngéssz ott. Meggyeslepények pl.

Próbálj palacsintát sütni, tükörtojást, sült krumplit.

2010. aug. 13. 18:48
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
meggyeslepény nosaltyról :)
2010. aug. 13. 19:45
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Első süti: [link] , nem nagy szám, de lényeg, hogy egyesegyedül csináltam, és finom lett :)

Első kaja: palacsinta, de én csak sütöttem, a tésztát anyukám keverte ki.

Palacsintát még kb 3-4 éve, sütit idén :)

13/L

2010. aug. 13. 22:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
muffint:D
2010. aug. 17. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!