Egyes tészta recepteknél, miért írja a recept hogy gyúrjunk a tésztába tejfölt/aludt tejet ilyesmit? A savanykás íze miatt, a zsírossága miatt, vagy a jóféle baktériumok miatt?
Figyelt kérdés
Példálul, bejgli, prósza, minek abba tejföl, aludt tej? Nem magyar recept, de a naan, avagy india lepénykenyér is azt hiszem joghurttal keszul, de abban nincs is élesztő.2020. dec. 26. 14:13
3/4 anonim válasza:
Sok oka lehet, tejfölnél számít a zsírtartalom, vagy a tejtermékek jellemzően savasak és lassabban szárad a tészta, ha savas. A kovászos dolgok is ezért maradnak frissek tovább. És ugyanígy a szódabikarbóna például akkor működik ha savas összetevőt is használsz, tehát ha nem sütőporos, hanem szódabikarbónás a recept, akkor kell hozzá tejföl, citromlé vagy valami savas összetevő.
4/4 anonim válasza:
Az eredmény ízét is befolyásolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!