Mi magyarok miért nem eszünk több halat?
Kényelem miatt a halat pucolni kell nem hiszem az ára miatt az az egy kiló sertéslapocka az aztán tele van egészséggel .
Van finom halt tepertő, hal pörkölt is .
Meg régen minden harmadik ember horgászót mert legalább addig se volt szem előtt otthon az asszony mentes órák voltak .
4es
Halat pucolni nem kell a 21.században,konyhakészen is árulnak. Az ajánlások szerint pl.tengeri halat sem egészséges sokat enni,az ólomtartalom miatt. Mindent mértékkel..ez a titok. Mi sem eszünk mindem nap malacot,csak az ár miatt írtam egy példát..
A hal drága élelmiszernek számít és nem is zsíros. Márpedig a "sehr magyarosch" konyha arról szól, hogy olcsón, gyorsan valami jaó zsírosat együnk, tunkójjuk ki a zaftját puha fehér kenyérrel, mert köll a zerő, menni köll dógozni. Ami nincs kirántva, az paprikás zsírban úszik, zöldségből pedig csak a krumpli és a savanyú uborka elfogadott.
Ebbe a képbe sehogyan sem illik bele a hal.
Egyszerűen túl drága.
Ha elmegyek a piacra, egy kiló hal fajtától függően 2500-6000 ft, és bár nem élünk rosszul, azért luxus, hogy hetente 4000 Ft-ot mondjuk csak süllőre költsünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!