Mi a különbség a kovásszal és az élesztővel készült kenyér között?
Figyelt kérdés
Itthon próbálkozom kenyér sütéssel, de csak a sima kenyér megy ami liszt cukor só olaj élesztő és csak kb húsz percig dagasztom és ki sütöm. Vannak ugye kovászos, öreg tésztás kenyerek ami áll egy napot is és van ez a gyorsan sütött. Ez kevésbé jó, vagy ez károsabb az egészségre? Valaki tudja?2020. dec. 16. 16:39
2/6 anonim válasza:
Miért lenne káros bármelyik is...? Évezredek óta fogyasztja az emberiség a különféle kenyereket! :)
NEm kell bedőlni mindenféle önjelölt táplálkozási prófétáknak!
Mértékkel mindent lehet enni - nem lesz káros.
3/6 anonim válasza:
A kovásszal készült kenyér sokkal lágyabb, finomabb. Ha otthon szeretnél kenyeret sütni, valószínűleg csak élesztővel tudsz.
4/6 anonim válasza:
3: lehet otthon is kovászt "nevelgetni" . Sok ismerősöm csinálja - sikerrel. Nagyon finom kovászos kenyereket sütnek.
5/6 anonim válasza:
#4 nagyon szépen köszönöm az ötletet, eddig nem akartam itthon nekiállni, de lehet most kísérletezem vele kicsit
6/6 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!