Miért szokták átszitálni a lisztet?
Figyelt kérdés
A receptek sütemény készítésekor,szitált lisztet túntetnek fel.Ezt ajánlatos megtenni?2020. dec. 14. 17:04
1/7 anonim válasza:
Lehet benne mag hély stb darab moly .
2/7 anonim válasza:
Mert ha esetleg van benne kisebb törmelék, vagy egyéb növényi darabkák, akkor azt a szita felfogja. Nem kellemes ráharapni egy kis kavicsra.
3/7 anonim válasza:
a fentiek miatt is, de ezzel plusz levegőt juttatsz bele, így még lazább, még szivacsosabb lesz a tészta szerkezete
4/7 anonim válasza:
Pontosan, néhány tészta érzékeny erre.
Boríts ki egy tálba egyszerre egy zacskó összetömörödött lisztet, nézd meg milyen, szitáld át, és hasonlítsd össze. Elég nagy különbség lesz.
5/7 anonim válasza:
3-as és 4-es jól mondja.Főleg,ha kelt tészta készül
6/7 anonim válasza:
Nem tudom, nálam még sosem tömörödött össze a liszt, pedig sosem szitálom át. Anyukám sem szitálta, neki sem tömörödött össze. Mégis olyanok lettek a kelt tésztái és a piskótái, ahogy a Nagykönyvben meg van írva.
7/7 anonim válasza:
Nagymamámtól azt tanultam, hogy mikor kibontotta a lisztet, átszitálta és így rakta el egy fémdobozba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!