Miért van az, hogy ha a főzés elején teszem a levesbe a fűszereket, elfőli az ízét?
Figyelt kérdés
ezért a főzés közepe táján szoktam csak beízesíteni.szerintetek?2008. nov. 30. 20:07
1/3 anonim válasza:
Mert a hő hatására a fűszerek aromája gyengül. Ezért kell majdnem a főzés végén fűszerezni az ételt. Különösen igaz ez a majorannára például. A só a kivétel, hiszen az a húst puhítja, elősegíti a hús levének kieresztését.
2/3 anonim válasza:
A so kemenyiti a hust,ezert akkor kell beletenni amikor mar fo,a zoldfuszereket pedig szinte a vegen.
3/3 anonim válasza:
én őgy szoktam, hogy a sót akkor teszem bele amikor elkezd forrni, a többit pedig a végén és utánna csak addig várok hogy egyet forrjon és kész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!