Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főtt csirke rántva?

Főtt csirke rántva?

Figyelt kérdés

Húshibrid kb 3kg nagyobb csirkét először húslevesnek megfőzni majd kirántani a húst.


Valaki szokta így rántani a csirkét?



2020. dec. 3. 18:14
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Egyszer próbáltam, de nem volt finom, nem ízlett senkinek itthon.
2020. dec. 3. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Kb. mint az ázott lábtörlő. :)))


A hús ízének jelentős része belefő a levesbe - nem marad íz a főtthúsban...

2020. dec. 3. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
38%
Én csak csirke combot, szárnyat szoktam minimálisan előfőzni, majd rántani. De nem főzöm át teljesen.
2020. dec. 3. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

Ha nem szeretsz jót enni, akkor megpróbálhatod.

A hús íze teljesen kifö a levesbe, aztán, mivel fött húst kezdesz sütni, szétmálik a panírban, azaz ocsmány állaga lesz és semmi íze.

Ha spórolni akarsz, akkor az aprólékokból fözz levest, a combot, mellet, szárnyat meg rántsd ki, akkor van levesed is, meg rántott hús is, és mindegyik finom.


Régen volt hasonló módszer ugyan, de akkor háztáji, öreg tyúkot használtak, a levesben félig fözték csak meg, és utána rántották ki, de csak akkor, ha nem szerették a levesben fött húst. Ez még valamennyire ehetö volt, mert a hús masszívabb, öregebb, de igazán akkor sem volt jó, csak nem annyira moslék, mint a bolti csirkéböl lenne.

2020. dec. 3. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Még sosem készítettem igy rántott csirkét, de mivel elég nagy (3kg) a csirke azért tanácsolták hogy biztos megsüljön és ne legyen rágós a hús.
2020. dec. 3. 18:36
 6/7 anonim ***** válasza:
87%

Régen nem azért sütötték/rántották ki a levesben megfőtt húst, mert a levesben nem szerették. Elsősorban anyagi okok miatt!

Az aprólékot hagyták a levesben, és a vastag húsát (combot, mellét, szárnyát) sütötték, rántották, az volt a második fogás valami körettel. Sőt, ha nagyobb volt a család, akkor még a hátát-farát is kiszedték a levesből, és azt is sütötték, rántottát.

2020. dec. 3. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a húshibridek nem azért ilyen nagyok, mert öregek, hanem a nagy növekedési erélyre vannak szelektálva. Szóval nem lesz rágós a húsa.

Inkább csinált azt, hogy a combokat filézd ki, úgy biztosan átsül. A mellet is csontozd ki, szeleteld fel. A csontok mehetnek a levesbe, jó ízt ad neki.

2020. dec. 3. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!