Főtt csirke rántva?
Húshibrid kb 3kg nagyobb csirkét először húslevesnek megfőzni majd kirántani a húst.
Valaki szokta így rántani a csirkét?
Kb. mint az ázott lábtörlő. :)))
A hús ízének jelentős része belefő a levesbe - nem marad íz a főtthúsban...
Ha nem szeretsz jót enni, akkor megpróbálhatod.
A hús íze teljesen kifö a levesbe, aztán, mivel fött húst kezdesz sütni, szétmálik a panírban, azaz ocsmány állaga lesz és semmi íze.
Ha spórolni akarsz, akkor az aprólékokból fözz levest, a combot, mellet, szárnyat meg rántsd ki, akkor van levesed is, meg rántott hús is, és mindegyik finom.
Régen volt hasonló módszer ugyan, de akkor háztáji, öreg tyúkot használtak, a levesben félig fözték csak meg, és utána rántották ki, de csak akkor, ha nem szerették a levesben fött húst. Ez még valamennyire ehetö volt, mert a hús masszívabb, öregebb, de igazán akkor sem volt jó, csak nem annyira moslék, mint a bolti csirkéböl lenne.
Régen nem azért sütötték/rántották ki a levesben megfőtt húst, mert a levesben nem szerették. Elsősorban anyagi okok miatt!
Az aprólékot hagyták a levesben, és a vastag húsát (combot, mellét, szárnyát) sütötték, rántották, az volt a második fogás valami körettel. Sőt, ha nagyobb volt a család, akkor még a hátát-farát is kiszedték a levesből, és azt is sütötték, rántottát.
Ezek a húshibridek nem azért ilyen nagyok, mert öregek, hanem a nagy növekedési erélyre vannak szelektálva. Szóval nem lesz rágós a húsa.
Inkább csinált azt, hogy a combokat filézd ki, úgy biztosan átsül. A mellet is csontozd ki, szeleteld fel. A csontok mehetnek a levesbe, jó ízt ad neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!