Spenótos tészta?
Keresek egy spenótos tészta receptet, pontosabban egy spenótmártás-receptet, amit tésztához is lehet enni - nemrég valahol láttam a neten, de most nem találom sehol.
Ami nem megszokott volt benne, hogy nem hagyományos spenótmártásként készítették, rántás, habarás nélkül, emellett nem tartalmazott sajtot, tejet, egyéb tejtermékeket és tojást sem.
Amire még emlékszem, hogy volt benne valami nem megszokott füszer vagy ízesítö, de hogy pontosan mi, arra már nem.
A google-t kérem, ne írja senki, mert két napja keresgélek rajta, de nem találtam meg.
Mindenkinek elöre köszönöm, aki segít!
Ez egy kókusztejes verzió
Vagy neked nem egészségügyi okokból kellene tejmentes, hanem egyáltalán még csak tejre hasonlító alapanyag se legyen benne?
Köszi a válaszokat, a második valószínüleg inkább az, amit szeretnék.
Jól gondolod, egészségügyi okokból kell a felsoroltakat kerülni, ezért a hasonló élelmiszerek nem problémásak.
Viszont a receptet nem tudom megnézni, mert az addblockert nem lehet kikapcsolni a gépen, nem én üzemeltetem, hanem a munkahely, és meg van tiltva.
Esetleg el tudnán küldeni a receptet itt vagy akár privátban?
Tessék:
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
6 dl gluténmentes zöldségalaplé
2-2,5 dl cukormentes kókusztej
3 bögre friss spenót
fél kezeletlen citrom leve és héja
250 gramm gluténmentes tészta (pl. barnarizs-lisztből, kölesből vagy vörös lencséből)
só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és pároljuk meg rajta a vöröshagymát (kb. 2-3 perc), majd tegyük bele a fokhagymát. Adjuk hozzá a tésztát (nem kell megfőzni előtte!), az alaplevet, a kókusztejet és a citromlevet. Főzzük kb. 15-20 percig, időnként óvatosan megkeverve. Ha a tészta fogkemény, tegyük bele a citromhéjat és a spenótot, és főzzük készre, kb. 2-3 perc alatt. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Elkészült - meg el is fogyott -, kifejezetten finom volt, nagyon érdekes a citrom benne, kellemes, friss ízt ad. Én a citromlé egy részét közvetlenül tálalás elött tettem hozzá, nagyoyn feldobta.
Még egyszer köszi a receptet!
Nincs mit, örülök, hogy ízlett. :-)
Van néhány recept, amiben nekem is eleinte furcsa volt a reszelt citromhéj (eddig inkább csak sütikbe használtam) - de meglepően finom ízkombinációk jönnek ki sós ételekből is ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!