Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Spenótos tészta?

Spenótos tészta?

Figyelt kérdés

Keresek egy spenótos tészta receptet, pontosabban egy spenótmártás-receptet, amit tésztához is lehet enni - nemrég valahol láttam a neten, de most nem találom sehol.

Ami nem megszokott volt benne, hogy nem hagyományos spenótmártásként készítették, rántás, habarás nélkül, emellett nem tartalmazott sajtot, tejet, egyéb tejtermékeket és tojást sem.

Amire még emlékszem, hogy volt benne valami nem megszokott füszer vagy ízesítö, de hogy pontosan mi, arra már nem.

A google-t kérem, ne írja senki, mert két napja keresgélek rajta, de nem találtam meg.

Mindenkinek elöre köszönöm, aki segít!



2020. dec. 2. 09:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát így nehéz kitalálni, hogy mit láthattál - mindenesetre szerintem a spenóthoz a fokhagyma, só, bors, szerecsendió az alap fűszerezés.
2020. dec. 2. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy kókusztejes verzió

[link]


Vagy neked nem egészségügyi okokból kellene tejmentes, hanem egyáltalán még csak tejre hasonlító alapanyag se legyen benne?

2020. dec. 2. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, a második valószínüleg inkább az, amit szeretnék.

Jól gondolod, egészségügyi okokból kell a felsoroltakat kerülni, ezért a hasonló élelmiszerek nem problémásak.

Viszont a receptet nem tudom megnézni, mert az addblockert nem lehet kikapcsolni a gépen, nem én üzemeltetem, hanem a munkahely, és meg van tiltva.

Esetleg el tudnán küldeni a receptet itt vagy akár privátban?

2020. dec. 2. 09:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Tessék:


Hozzávalók 4 adaghoz:

1 fej apróra vágott vöröshagyma

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

6 dl gluténmentes zöldségalaplé

2-2,5 dl cukormentes kókusztej

3 bögre friss spenót

fél kezeletlen citrom leve és héja

250 gramm gluténmentes tészta (pl. barnarizs-lisztből, kölesből vagy vörös lencséből)

só és bors ízlés szerint


Elkészítés:

Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és pároljuk meg rajta a vöröshagymát (kb. 2-3 perc), majd tegyük bele a fokhagymát. Adjuk hozzá a tésztát (nem kell megfőzni előtte!), az alaplevet, a kókusztejet és a citromlevet. Főzzük kb. 15-20 percig, időnként óvatosan megkeverve. Ha a tészta fogkemény, tegyük bele a citromhéjat és a spenótot, és főzzük készre, kb. 2-3 perc alatt. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2020. dec. 2. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Mindjárt el is kezdem, nagyon jónak tünik így olvasásra. Majd megírom, hogy tetszet!
2020. dec. 2. 10:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Elkészült - meg el is fogyott -, kifejezetten finom volt, nagyon érdekes a citrom benne, kellemes, friss ízt ad. Én a citromlé egy részét közvetlenül tálalás elött tettem hozzá, nagyoyn feldobta.

Még egyszer köszi a receptet!

2020. dec. 2. 14:06
 7/7 anonim ***** válasza:
87%

Nincs mit, örülök, hogy ízlett. :-)


Van néhány recept, amiben nekem is eleinte furcsa volt a reszelt citromhéj (eddig inkább csak sütikbe használtam) - de meglepően finom ízkombinációk jönnek ki sós ételekből is ezzel.

2020. dec. 2. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!