Milyen lekvárt rakjak a linzerbe?
Elfogyott a házi baracklekvárom, a boltban pedig sokszor csak dzsem van.
Tudtok jó lekvárt, ami nem olyan drága (1,5-2 nagy üveg lekvár elfogy a linzerhez a karácsonyi sütésnél), de finom?
Sajnos a környékbeli piacokon sem találtam.
Készíts egy pár citromból-narancsból lekvárt, olcsó és szerintem még finomabb is vele a linzer, különösen, ha a tésztájába is teszel citromhéjat.
Mondom ezt úgy, hogy a házi baracklekvár az egyik kedvencem, a linzert házi málnalekvárral szerettem, de az még boltiban is rohadt drága. A citrom-narancs lekvár meg különleges és finom.
Szívesen!:)
Ha emellett döntesz, majd írd meg, hogy hogy ízlett!:)
Narancsot-citromot még nem főztem össze lekvárnak, viszont a narancsos répalekvár nekem bejött:
Egyszerű és nagyszerű.
Az elmúlt ősszel és az idén viszont "sütőtök-savanyú alma - citrommal" főztem lekvárt.
Persze a link szerinti 70 dkg cukrot förtelmes soknak találom, csak saját ízlés szerint adj hozzá!
Off topic, de a sima baracklekvar/dzsem nagyon jol “mukodik” narancslekvarkent. Egyszeruen friss narancs hejat kell belereszelni, es elkeverni benne.
Senki sem mondja meg, hogy baracklekvar volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!