Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Háztartási kekszből süti. Lehet?

Háztartási kekszből süti. Lehet?

Figyelt kérdés
Az apukám most jött ki a korházbol és szeretnék neki sütni valamit a háztartásai kekszből mert azt nagyon imádja! ha tudok írjatok recepteket...
2010. aug. 11. 13:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Mármint a citromos!
2010. aug. 11. 13:14
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az én apukám is most jött ki a kórházból, tegnap műtötték az ereket a lábában és ő is nagyon szereti a háztartási kekszet. :)

Én is csinálok neki valamit. Valószínű pudingos kekszet mert az nagyon egyszerű és most éppen minden alapanyag megvan hozzá. Én úgy szoktam, hogy megfőzöm a pudingot ahogy egyébként is szoktam és rétegezem vele a kekszeket. Lehet kocka és kör alakút is csinálni. Egy tányérra leteszek egy kekszet, teszek rá egy kis pudingot, rá ragasztom a következő kekszet és így tovább. Ha már kicsit magas a "torony" akkor le szoktak fektetni és oldalról pakolom tovább. A kész megvárom még a puding kihűl benne és betekerem fóliába és beteszem a hűtőbe. Ha összedermedt kiveszem a fóliából és slégan felvágom, tányérra teszem, porcukorral is meg lehet szórni. Egyszerű és nagyon finom! A gyerekek is meg tudják csinálni. Lehet variálni, hogy 2-3 féle pudingot főzöl és úgy rétegezed, de egy ízűből is finom.

2010. aug. 11. 13:14
 13/17 anonim ***** válasza:
Hmmm, ezeket én is megcsinálom sorjában.:D
2010. aug. 11. 13:21
 14/17 anonim ***** válasza:
Nálunk most ez a sztár. Háztartási kekszet leraksz egy tálban, szép sorban, hogy befedje az alját. 450 g tejfölt kikeversz 7 kanál cukorral, meg egy vaníliás cukorral. Ezt ráöntöd a kekszre. Tortazselét kikeversz egy kanál cukorral, 3 dl bármilyen gyümölcslével (én most lime lével kevertem). A tejföl tetejére raksz még egy sor kekszet,darabolsz össze apró kockára bármilyen gyümölcsöt ami van otthon, rárakod a kekszre. Ráöntöd a zselét (egy picit hagyd hűlni), és egy pár órára bedobod a hűtőbe. Egyszerű, finom és még sütni sem kell! Apudnak jobbulást!
2010. aug. 11. 16:31
 15/17 anonim ***** válasza:
Ezt akartam írni mint az utolsó! :) Isteni!
2010. aug. 11. 17:14
 16/17 anonim ***** válasza:
Citromoshoz! Én be szoktam tenni a hütöbe 1-2 órára,hogy összeérjenek az izek és kicsit összeáljon az egész!
2010. aug. 11. 22:57
 17/17 anonim ***** válasza:

nagyon egyszerű recept,ezért bocsi h ilyet küldök,ami kezdőknek való,de nagyon finom

[link]

2010. aug. 12. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!