Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Háztartási kekszből süti. Lehet?

Háztartási kekszből süti. Lehet?

Figyelt kérdés
Az apukám most jött ki a korházbol és szeretnék neki sütni valamit a háztartásai kekszből mert azt nagyon imádja! ha tudok írjatok recepteket...
2010. aug. 11. 13:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
www.konyhaweb.hu/recept/recept.cgi?id=259 csokiszalámi. olvasd el
2010. aug. 11. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Albert kekszes süti

Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.

A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besűrűsödésig főzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk őket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.

2010. aug. 11. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Keksz torta: [link]
2010. aug. 11. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Majomkenyér / Kekszcsemege

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 4-5 evőkanál rum, 1/2 kg porcukor, 4 dkg kakaó, 5 dkg cukrozott narancshéj, 3 evőkanál liszt, 2 dl tej, 15 dkg margarin és 10 dkg vaj (esetleg ehelyett 25 dkg margarin), 10 dkg dió, 10 dkg mazsola.

A kekszet kézzel összetördeljük, meglocsoljuk rummal. A porcukrot, kakaót, narancshéjat, lisztet a tejjel jól felforraljuk, és a margarint, vajat felolvasztjuk benne. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a durvára vagdalt diót és a mazsolát. Az egészet a megáztatott keksszel jól összekeverjük. Fóliával bélelt őzgerinc formába öntjük, majd kifagyasztjuk; ezután hosszúkás tálra borítva lehúzzuk róla a fóliát, és ferdére szeleteljük.

2010. aug. 11. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Kakaós keksztekercs / Omnia-tekercs

Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált, és egy kevés apróra vágott dió, 1 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej.

A krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor és 2 dkg kakaó.

A darált kekszet az előírt anyagokkal összegyúrjuk, Porcukorral meghintett zsírpapírra kitesszük és négyszög alakúra kinyújtjuk. A töltelékhez való vajat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, ezzel megkenjük, felcsavarjuk, külsejét apróra vágott dióba forgatjuk, és fóliába csomagolva kifagyasztjuk. Ferde szeletekre vágjuk.

2010. aug. 11. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
77%

Mi uszo szigetnek hivjuk:

legeszoszor is fozol 2 cs vanilias pudingot.vagy kokuszosat.

Majd fekete kavet teszel tejbe+cukrot izles utan de inkabb legyen kicsit kesernyesebb,majd az egesz kekszeket belemartodatod.es johet a retegzes 1 sor bemartogatott keksz(,ugy jo ha neha imitt amott jobban atazik),majd kanalazol ra meleg pudingot,ujra keksz,ujra puding mig a hozzavalok el nem fogynak.felul puding legyen.

meg kell varni mig kihul es amig 1 kicsit megpuhul.

nallunk nincs ideje megpuhulni,sot a jenaibol ki sem szoktu boritani talcara mert a ferjem ugy imadja ha leul a jenaival es abbol kanalazza.

jo etvagyat hozza.,

2010. aug. 11. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Méteres keksz

Hozzávalók: 1 kg háztartási keksz, 1-1 csomag főzős pudingpor (csokoládé és vanília, de lehet azonos is), 15 dkg margarin, 8 evőkanál porcukor, 3-4 evőkanál kávépótló, feketekávé, (a tetejére tortabevonó és kevés kókuszreszelék).

Megfőzzük a pudingot, ha kihűlt, összekeverjük a cukorral előzőleg már habosra kevert margarinnal. A kekszeket a megfőzött kávés lével kicsit meglocsoljuk egy tálcán, majd egyenként megkenjük krémmel és összeragasztgatjuk, sorba rakva, mint a dominót, vagy váltogatva (egy csokis, egy vaníliás). Ha készen van, fóliával letakarjuk, hűtőbe tesszük. Ferdére szeleteljük. Bevonhatjuk csokimázzal, és kókuszreszelékkel beszórhatjuk.

2010. aug. 11. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Citromos keksz

Hozzávalók: 1/2 kg háztartási keksz, kb. 1,5 dl citromlé, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor.

A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy evőkanálnyi citromlevet habosra keverünk. A tálcára rakott kekszet citromlével öntözzük, a krémmel bekenjük; újra keksszel majd krémmel folytatjuk, míg el nem fogy. A tetejére befőttet teszünk.

2010. aug. 11. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim válasza:
100%
Háztartási kekszből kétféle édességet szoktam készíteni: az egyik a kókuszgolyó amihez ugye le kell darálni a kekszet. A másik egy egyszerű édesség: egy tál aljára háztartási kekszet teszek, leöntöm némi joghurttal, újabb réteg keksz, újabb réteg joghurt és így tovább. esetleg tehetsz bele gyümölcsdarabokat, tetejére pedig zselatint. Hűtőszekrényben pehen 5-6 órát , addig megpuhul a keksz és fogyasztható. remélem tudtam segíteni. Puszi
2010. aug. 11. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 A kérdező kommentje:
Útolsó! és ezt már meglehet enni?mármint semmi tepsi sütő hűtő stb?
2010. aug. 11. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!