Háztartási kekszből süti. Lehet?
Albert kekszes süti
Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.
A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besűrűsödésig főzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk őket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.
Majomkenyér / Kekszcsemege
Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 4-5 evőkanál rum, 1/2 kg porcukor, 4 dkg kakaó, 5 dkg cukrozott narancshéj, 3 evőkanál liszt, 2 dl tej, 15 dkg margarin és 10 dkg vaj (esetleg ehelyett 25 dkg margarin), 10 dkg dió, 10 dkg mazsola.
A kekszet kézzel összetördeljük, meglocsoljuk rummal. A porcukrot, kakaót, narancshéjat, lisztet a tejjel jól felforraljuk, és a margarint, vajat felolvasztjuk benne. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a durvára vagdalt diót és a mazsolát. Az egészet a megáztatott keksszel jól összekeverjük. Fóliával bélelt őzgerinc formába öntjük, majd kifagyasztjuk; ezután hosszúkás tálra borítva lehúzzuk róla a fóliát, és ferdére szeleteljük.
Kakaós keksztekercs / Omnia-tekercs
Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált, és egy kevés apróra vágott dió, 1 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej.
A krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor és 2 dkg kakaó.
A darált kekszet az előírt anyagokkal összegyúrjuk, Porcukorral meghintett zsírpapírra kitesszük és négyszög alakúra kinyújtjuk. A töltelékhez való vajat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, ezzel megkenjük, felcsavarjuk, külsejét apróra vágott dióba forgatjuk, és fóliába csomagolva kifagyasztjuk. Ferde szeletekre vágjuk.
Mi uszo szigetnek hivjuk:
legeszoszor is fozol 2 cs vanilias pudingot.vagy kokuszosat.
Majd fekete kavet teszel tejbe+cukrot izles utan de inkabb legyen kicsit kesernyesebb,majd az egesz kekszeket belemartodatod.es johet a retegzes 1 sor bemartogatott keksz(,ugy jo ha neha imitt amott jobban atazik),majd kanalazol ra meleg pudingot,ujra keksz,ujra puding mig a hozzavalok el nem fogynak.felul puding legyen.
meg kell varni mig kihul es amig 1 kicsit megpuhul.
nallunk nincs ideje megpuhulni,sot a jenaibol ki sem szoktu boritani talcara mert a ferjem ugy imadja ha leul a jenaival es abbol kanalazza.
jo etvagyat hozza.,
Méteres keksz
Hozzávalók: 1 kg háztartási keksz, 1-1 csomag főzős pudingpor (csokoládé és vanília, de lehet azonos is), 15 dkg margarin, 8 evőkanál porcukor, 3-4 evőkanál kávépótló, feketekávé, (a tetejére tortabevonó és kevés kókuszreszelék).
Megfőzzük a pudingot, ha kihűlt, összekeverjük a cukorral előzőleg már habosra kevert margarinnal. A kekszeket a megfőzött kávés lével kicsit meglocsoljuk egy tálcán, majd egyenként megkenjük krémmel és összeragasztgatjuk, sorba rakva, mint a dominót, vagy váltogatva (egy csokis, egy vaníliás). Ha készen van, fóliával letakarjuk, hűtőbe tesszük. Ferdére szeleteljük. Bevonhatjuk csokimázzal, és kókuszreszelékkel beszórhatjuk.
Citromos keksz
Hozzávalók: 1/2 kg háztartási keksz, kb. 1,5 dl citromlé, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor.
A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy evőkanálnyi citromlevet habosra keverünk. A tálcára rakott kekszet citromlével öntözzük, a krémmel bekenjük; újra keksszel majd krémmel folytatjuk, míg el nem fogy. A tetejére befőttet teszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!