Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen húsnélküli ételeket...

Milyen húsnélküli ételeket tudtok?

Figyelt kérdés
Férjem kitalálta,hogy együnk húsnélkül,meddíg bírjuk.Engem ez nem hat meg,mert szeretem a húst,meg a gyereknek is kell.De neki miket tudnék csinálni??Persze a sajtos meg túrós tésztákon kívül,mert keményen dolgozik egész nap,nem lakik jól a tésztákkal.
2010. aug. 11. 07:30
 1/10 anonim ***** válasza:

Levesek, krémlevesek, gyros hús nélkül, krumpli különböző változatban: rakott, saláta, sült.. Rizs (lecsó, hús nélkül).

Szerintem rengeteg mindent lehet késziteni.

2010. aug. 11. 07:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Majonézes krumplisaláta, rántottsajt, krémlevesek, főzelékek, bundáskenyér.
2010. aug. 11. 07:41
 3/10 anonim ***** válasza:
De pl. ha ma már szeretnél valamit késziteni, akkor leirhatnád a hozzávalóidat, és kiagyalnánk itt közösen valami finom kajeszt!:)
2010. aug. 11. 08:06
 4/10 anonim ***** válasza:
A kuszkusz egészséges és laktató is.Apró kockára vágott zölcségeket keverek hozzá.
2010. aug. 11. 08:22
 5/10 anonim ***** válasza:

Főzelékek bundáskenyérrel vagy tükörtojással.

Rakott kifli(vagy kenyér).

Egy mikrózható tálat kenj ki margarinnal.

A kifliket vágd karikára,vagy a kenyeret kisebb szeletekre.

Főzz keménytojást,és szeleteld fel karikára.

Zsírban (ne olajban) dinsztelj meg hagymát,tegyél rá gombát ( a konzerv is jó),sózd,borsozd,tegyél rá kakukkfüvet,és párold meg. Tegyél bele tejfölt,hogy leve is legyen.

A kiflit mártsd meg tejben,de ne ázzon el. Tedd az edénybe és rétegezve a tojást,kiflit,gombát,tojást,felül kifli legyen. A levét öntsd rá,tehetsz még a tetejére is tejfölt. Fedd le folpackkal,és a mikróban közepes hőfokon kb 10-15 percig süsd. Nagyon laktató és finom étel.

2010. aug. 11. 08:34
 6/10 anonim ***** válasza:
gombakrémleves, fokhagymakrémleves, karfioleves, gombaleves nokedlivel, gombapörkölt nokedlivel tésztával esetleg, vagy rántott gomba, rántott karfiol, rántott sajt sültkrumplival, törtkrumplival, vagy krumplikrokett, esetleg lángos, fánk, főzelékek, töltött patiszon, töltött krumpli, töltött gombafejek, milánói akár sonka nélkül, esetleg rakott tészta (gomba, hagyma, tejföl, sajt tészta és be a sütőbe), vagy krumplipaprikás kolbásszal vagy anélkül. esetleg babgulyás hús nélkül, gombás-tejszínes nokedli. hirtelen ezek jutottak az eszembe.
2010. aug. 11. 08:59
 7/10 A kérdező kommentje:

Ezek nagyon jó ötletek.

Mára szerintem lesz krumplis tészta salátával,holnapra meg nem tudom.Majd valamelyik rakott ételt kipróbálom.Eddíg nálunk minden nap volt valamilyen hús......

2010. aug. 11. 11:46
 8/10 A kérdező kommentje:
a töltött krumplit hogyan csináljátok???Ès mivel eszitek??valami szósszal,vagy salival???
2010. aug. 11. 11:48
 9/10 anonim ***** válasza:

tojásos nokedli

rántott patiszon,karfiol,gomba,cukkini,

burgonyakása pirított hagymával és tejföllel

lángos

pizza zöldségekkel és sajttal

paprikás krumpli

burgonya-,tök-, bab-,zöldbab-,borsó- főzelék,

spenót, sóska

2010. aug. 11. 13:55
 10/10 anonim ***** válasza:
én a töltött krumplit úgy szoktam, hogy majdnem teljesen puhára főzöm a héjában, majd meghámozom és kettévágom, majd kiszedem a belsejét és megtöltöm hagymás-gombás-főtt tojásos szóssal. ezt teszem bele a krumpli belsejével együtt, majd sózom, tetejére tejföl és sajt és így megsütöm a sütőben. hamar megvan. én mellé vagy rizst szoktam csinálni, vagy szószt és nokedlit. a szósz általában hagymás-gombás-petrezselymes-tejszínes szósz. ha meg salit, akkor franciasaláta vagy tészta saláta, esetleg virslisaláta sajtal.
2010. aug. 11. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!