Ha a háztartások 80%-ában a nők főznek, akkor miért férfi a legtöbb mesterszakács?
@7 Ez maximum annyit jelent, hogy se a történelemről, se kultúrális antropológiáról nincs fogalmad, pedig érdekes tudományok, tudom ajánlani.
Az otthoni főzés jellemzően női munka volt, viszont ha valaki ezt pénzért tette, majdnem minden országban férfi volt.
Arra már reagálni is nehéz, hogy "női minőséget" emlegetsz, amit az ilyen pörköltszaftos trikóban nőverésnél két általános iskolai kötelező olvasmánnyal kimosakodottabb konzik szoktak csak.
Egyszerűen az a szemlélet, hogy a nők nem képesek vezetésre, még egy több főből álló szakács-csapat vezetésére sem, tehát maradjon otthon a fakanál mellett, nevelje a gyereket, stb. stb.
Ez a terület, ez a titulus maradjon meg a férfiak kiváltságának.
Nagyon hasonló a válasz, mint arra, hogy a nőgyógyászok többsége miért férfi?
Nos, mindkét szakma egész embert kíván. Rengeteg munkával, túlórával, képzésekkel. Egy termékeny korú nő - feltéve, ha gyermeket akar vállalni - ezeket egyáltalán nem tudja bevállalni. Hisz a karrier beindulás, és felfelé ívelése éppen egybeesik a gyermekvállaláshoz leginkább ideális korszakkal.
Ehhez képest a férfi gyerekvállalás esetén gyakorlatilag zavartalanul folytathatja a karrierjét megszakítás nélkül. Bemehet 12-14 órát dolgozni, túlórázhat, eljárhat képzésekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!