Pogácsatészta normális ha ennyire illesztő illatú?
Figyelt kérdés
Most próbálok életemben először pogácsát csinálni de nagyon erős élesztőillata van a tésztának ez normális? Hajtogatásifázisban van, 600 gr liszthez tettem 30 gr élesztőt.2020. nov. 12. 20:58
1/7 anonim válasza:
Ez teljesen jó arány. Majd a sütés alatt elillan a szag.
2/7 anonim válasza:
Jó az, nincs vele gond.
Egyébként az 50g-os élesztőt azért csinálják pont ekkorára, mert azt 1 Kg liszthez kell felhasználni.
Így nem kell számolgatnod.
Amúgy szerintem a kelt tészták éppen azért finomak, mert valamennyi élesztőszag is van benne, még ha ezt tudatosan nem is fogja fel az agy.
3/7 anonim válasza:
Imádom az élesztös tészta illatát.
4/7 A kérdező kommentje:
Igazatok volt, sütés után tényleg eltűnt azaz illat.
Köszönöm a válaszokat!
2020. nov. 13. 08:35
5/7 anonim válasza:
Legközelebb ha csinálsz pogit, akkor a sütő tepsi alá tegyél be egy másik tepsit, amiben kevéske (pár deci) víz van. Előmelegített sütőben már legyen gőz, amikor bekerül a pogi. Az első 10 perc után vedd ki a vizet.
6/7 A kérdező kommentje:
Ez mit fog eredményezni?
2020. nov. 13. 11:34
7/7 anonim válasza:
5: vajas pogácsánál nem kell gőz, ez a gőzölés kenyérnél-péksüteménynél szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!