Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket terveztek...

Milyen ételeket terveztek karácsonyra? Mik lesznek a menük?

Figyelt kérdés

Különlegesebb étel lesz nálatok?

Tudom hogy még nincs itt, de már nagyon várom a Karácsonyt, és szeretem olvasni.

2020. okt. 28. 06:46
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
91%

Nálunk karácsonykor hasonló a menü, de van pár apróság ami változik. Cukrásznak készülök, tehát az édességek fontos elemei a menünek.Általános menü:

töltött káposzta,

rakott hús,

rántott hús,

krumplipüre,

savanyúság,

bejgli,

mézeskalács,

franciakrémes,

ecleir,

fatörzs torta,

tiramisu

Mindig nincs ennyi minden, csak idén több időm van, és több édességet készítek. Ez egy különleges karácsony lesz idén úgy érzem.

2020. nov. 1. 13:27
 12/25 anonim ***** válasza:
92%
Paradicsomleves, grizes teszta, mákos guba es apró sutemenyek
2020. nov. 7. 22:07
 13/25 anonim ***** válasza:
68%
Régóta nem tartom ezeket a "Ilyenkor ezt és azt KELL enni" hülyeségeket. Család többi tagja elvan a kis halászlevével meg mit tudom én mijével, én meg nem teszek különbséget. Ha pizzát akarok, pizza lesz, ha fasirtot, akkor az, ha főzeléket, akkor meg az. Majd aznap eldöntöm, mikor éhes leszek. Nem étkezik közösen a család, és ráadásul mindenkinek totál különböző, hogy mit eszik meg és mit nem, nem csinálunk ügyet belőle. Még bejgli se szokott lenni, semmi ilyesmi. Átlagos nap, csak lerakunk egy kivágott fenyőt a szoba közepére és telerakjuk díszekkel, de ettől még ugyanolyan nap.
2020. nov. 9. 23:41
 14/25 anonim válasza:
82%
Töltött csirkemell, rizs, burgonya, hús leves
2020. nov. 20. 13:34
 15/25 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk ez lesz:

Szenteste: Sült pisztráng, rántott rákolló, ráksaláta, sültburgonya

Dec. 25-én: Húsleves, pácolt szarvassült, sültburgonya, rizs, vegyes zöldség

Dec. 26-án: Húsleves, rántott dolgok (rántott hús, gomba, cukkini, hagymakarika, sajt) + köret.

2020. nov. 23. 18:56
 16/25 anonim ***** válasza:
92%

15-ös vagyok.

Sütik (egyelőre még csak kettőt terveztem be): Mézes-béles, kávétorta. Aztán még meglátom, mit akarok sütni, meg mire lesz idő.

2020. nov. 23. 18:57
 17/25 anonim ***** válasza:
80%
A halászlé szerintem igazan karácsonyi étel, nálunk mindig szokott lenni. Másodiknak általában töltött káposzta vagy krumplisaláta valamilyen hússal. Desszertnek meg marad a jól bevált beigli 🙂.
2020. nov. 24. 19:40
 18/25 anonim ***** válasza:
76%
Mi szenteste mindig rántott halat eszünk kukoricás rízzsel és tartárral. Utána gesztenyés vagy túrós süti. Idén is ez lesz. A 25-ke és 26-ka már nagyobb fejtörést okoz, a nagymamámnál szoktuk tölteni ezt a két napot, mindig valami finomsággal lép meg minket. A vírus miatt viszont idén tuti nem látogatjuk meg.
2020. nov. 24. 20:44
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
A húslevest már unom, biztosan nem főzök. Majd valami zöldséglevest kitalálok. Lesz pulykasült valami majonézes salátával. Készítek kocsonyát, körömpörköltet. Nem akarok sokfélét, ne kelljen a maradékokat sokáig enni, pakolgatni. Lesz beigli, + valami sós pogácsa, hasonló. Esetleg egy kis édes apró sütemény. Még nincs véglegesítve, alakulhat még.
2020. dec. 3. 11:29
 20/25 A kérdező kommentje:
De jó hogy írtad a kocsonyát, eszembe se jutott volna. Imádom.
2020. dec. 3. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!