Mousse tortát csinálhatok rendes tejszínhabbol?
Vagy habtejszinnel kell?
Mi a különbség?
Mind2 egy kemény felvert hab de minden receptben azt írja verjem fel a habtejszint, ami kézi habverővel nehézkes
Jó es egyszerű kezdőknek mousse torta recept?
Mi a különbség? AZ állaga és az íze.
Ha tudsz valahol venni valódi kész tejszínhabot, akkor jó. Flakonos műanyag vacakból én nem csinálnék. Bár lehet, de össze fog esni és pocsék íze lesz.
Egyáltalán nem nehézkes kemény habbá verni, mezei egyszerű gépi habverő manapság minden háztartásban akad (vagy a szomszédban), nem kell hozzá különleges robotgép.
Mi neked a rendes tejszínhsb?
Ami flakonos és a kávévba nyomod?
Eszedbe ne jusson! Az el fog folyni.
Akinek ilyen eszébe jut, az semmilyen tortát ne csináljon. Inkább vegyël valamit készen
A kézi habverővel miért lenne már nehéz??
Próbâld habverőgép nélkül úgy 10 literrel, na az már tényleg nehézkes.
Köszönöm a válaszokat.
Kicsit gyenge a kezem de tudom hogy nagyanyaink idejében sem volták gépek és kőkemény habokat csináltak. Csak nem ismerem a technikáját sajnos de majd gyakorlom
Szerintem a mousse torta nem kezdőknek való, sajnálom, hogy ezt kell mondjam.
Miért esett erre a választásod?
Nem kell kézzel verni. Vegyél egy robotgepet és az felveri, csak tartani kell.
Jól be kell hűteni a tejszínt (legalább 30% zsírtartalmu legyen). El kell találni a megfelelő állagot. Ha túlvered, akkor vaj szerű lesz.
Sutikbe mindenképp ez kell, a flakonos tejszínhab eleve cukrozott és hamar folyékonnya valik. Azonnali fogyasztásra jó, de már díszítesre se alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!