Létezik hogy azért nem sikerülnek (leragadnak) ezáltal néha megégnek a palacsinták mert a serpenyő letapadásmentes felülete már kopott vagy csak mert simán idősebb a serpenyő? 5+ év
Régen tök jó palacsintákat tudott anyum készíteni, viszont mostanában csak veszekszik mert szinte sehogyse akar sikerülni ami fura mert főzni nem felejtett el és a palacsintát is ugyanúgy késziti mint régen. :D
Arra gondoltam veszek egy új palacsintasütőt / serpenyőt ha tényleg eltud kopni az alja vagy mi és ezért van ez a letapadás..
Igen, lehet. Nekem a gránitbevonatos nyeles sütő jött be.
A sok cukor tud még letapadni....
Nem írod, hogy mennyire régen tudott jó palacsintát sütni. Mert ha ez tényleg 10-15 éve volt, akkor az is lehet, hogy a hozzávalók minősége változott meg. (Mondjuk akkor inkább a palacsinták állaga változna, pl. ragacsosabb lett mára, vagy nyúlósabb...)
De első körben én is egy új palacsintasütővel próbálkoznék.
Egy sima, tapadásmentes bevonat NÉLKÜLI vasserpenyőben is kitűnően lehet palacsintát sütni, anélkül, hogy leragadna.
Nem rak túl sok cukrot a tésztába?
De ha mégis a serpenyő a ludas, NE bevonatost vegyél, sima vasserpenyőt.
Vagy még ami eszembe jutott, ugyanaz a tűzhelyetek?
Attól, hogy nagyanyám 100 éves vas serpenyőjében nem ragad le, a palacsinta, egy teflon serpenyő néhány év alatt elhasználódhat. Én is rendszeresen(3-5 évente) cserélem, mert érzem, hogy egyre jobban tapad. A kerámia bevonatos is csak kb 3 évig bírta, aztán vettem olyan teflont, amit az első használat után kidobtam (büdösen füstölt, majd feljött pár helyen a bevonat), legutóbb egy picit nehezebb teflonosat kaptam, ez nagyon jó!
Szóval igen, biztos eljött az ideje, a palacsinta sütő cseréjének.
Ha cukrosabban szereted a tesztat, akkor tegyél bele egy kis olajat is … segit, hogy ne ragadjon.
Hasznalj kenoecsetet vagy libatollat es rendesen kend ki a palacsintasutot mielott belemered a tesztat.
Hölgyek, ha nem szentségtörés, hogy egy pasi is ír a Ti játszótereteken, akkor......
Az acél serpenyőknél, ha mosogatásnál túlzottan súroltad, akkor a következő használat előtt úgymond ki kell égetni.
Üres állapotában a tűzhelyen el kell , hogy kéküljön, akkor kapja meg az acél azt a felületi kristályszerkezetet, ami szükséges a sütéshez.
Továbbá acélnál sokszor előfordul, hogy túl hirtelen sütik az első oldalát, így a tészta nem tud nedvességet veszíteni, ami miatt a teteje még folyik és nem lehet megfordítani időben , így leég az első oldal.
Én indukcióson csinálom és az első oldalt kisebb teljesítményen készítem. Tésztába olajat teszek és egy kis édesítőt. Cukrot nem is használok, mert sósabban szeretem inkább.
A kérdezőnek is javaslom, hogy próbálják ki édesítővel, rögtön kiderül, ha a cukor ég le. Ezzel mindjárt meg is növelik az első oldal sütési idejét, leégés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!