Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell rántottát sütni?

Hogy kell rántottát sütni?

Figyelt kérdés
Ki, hogy csinálja, milyen edényben, mit, milyen sorrendbe tesz bele, milyen állagúra süti, hogy tálalja, mit ad hozzá még?
2020. okt. 10. 08:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Sok kolbász, szalonna némi tojás és kész is .
2020. okt. 10. 08:47
 2/11 Lena7 ***** válasza:
100%

Én 2 tojásból szoktam.

Egy műzlistálhoz hasonlóba teszem.

Én egy csipet sót szoktam belerakni (ha tortillához csinálom, akkor teszek még bele 1-2 tekerésnyi csilit is. Néha adok hozzá 1 evőkanál tejet is)

Miután beletettem a fűszereket, utánna szoktam felverni.

Én olyanra csinálom, hogy ne legyen "trutyis", hanem pont megszilárduljon és ne legyen 1 folyós része sem.

(Amint már nincsen folyós része, akkor azonnal kiöntöm 1 tányérba, mert a nagyon sültet sem szeretem)

Néha sütök mellé paradicsomot/sonkát.

Van olyan is, amikor majonézzel eszem🤷‍♀️

Tálalni nem nagyon szoktam. Csak kiöntöm a kedvenc tányéromba, mellé teszem a sült paradicsomot és a sonkát ha sütök (néha belekeverem a tojásba a sonkát, de néha nem)

2020. okt. 10. 08:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Serpenyőben csinálom, 2 tojás sok só, pici víz, vagy tej, alaposan felverem. Alásütni amihez éppen kedvem van, hagyma, szalonna, sonka, kolbász. Ráöntöm a tojást, nem nyúlok hozzá amíg el nem kezd szilárdulni, nem keverem csak éppen aláfolyatom a még nem sült részeket. Néha reszelt, vagy apró kockára vágott sajttal megszórom, rögtön amikor még folyik. Paradicsom, paprika, uborka, retek, ami van otthon mehet hozzá.
2020. okt. 10. 11:27
 4/11 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, te ma érkeztél a Marsról? :-D
2020. okt. 10. 11:29
 5/11 A kérdező kommentje:
#4-es, te a Tatooine-ról érkeztél, és azt gondolod, hogy a rántotta egy olyan étel, aminek van egy fix receptje, és mindenki úgy csinálja? Akkor csak figyeld a kommenteket!
2020. okt. 10. 12:26
 6/11 anonim ***** válasza:
22%

A kérdező árvagyerek és gépek nevelték fel szondán át táplálással?

Ne mondja senki, hogy soha nem látott rántottabkészítést!! Akármilyet!

Pontvadász kamukérdés.

2020. okt. 10. 12:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező arra kíváncsi, hogy ki hogyan készíti. Mi a baj vele?

Én például nem verem fel. Forró vajba ütöm a tojást egyenesen, csak a fehérjét keverem össze, ha az megszilárdul, le is vettem a tűzről, akkor keverem el benne a sárgáját. Így a fehérje kemény, a sárgája híg.

Kovászos uborkával szeretem.

2020. okt. 10. 15:15
 8/11 anonim ***** válasza:
67%
az egy habart tükörtojás. :-D
2020. okt. 10. 18:26
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
En elobb kisutom a szalonna szeleteket. Amikor elkeszul kulon teszem es a zsírjában sutom ki a tojast amibe egy kis tejet is teszek. Dobok ra egy kis kocka vajat, belekeverek egyet es kesz is. Pici pirospaprikával megszorom a vegen.
2020. okt. 10. 19:35
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

serpenyőben kis olivaolajjal.

néha virsli vagy sonka.

müzlis tálba piritós és uborka meg kaliforniai paprika

2020. okt. 11. 15:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!