Vasbográcsnak mik az előnyei es hatranyai?
Előnyök: MÁGNESEZHEZŐ!!!
Szerintem ezt sokan lebecsülik.
Szerintem sincs hátránya. A legjobb edényféle, amit vehetsz.
A rozsda elleni eljárást meg a 2-es válaszoló tökéletesen leírta.
Sőt, egy olyan előnye is van, amit kevesen tudnak, hogy aki vasedényekben készült ételeket eszik, soha nem lesz vashiánya.
A rozsdásodás ellen annyit tudok hozzátenni, hogy kívülről nem szoktam elmosni a koromtól, ez nagyon jól védi, annyi, hogy vigyázni kell a tárolásánál, mert amihez hozzáér azt összekormozza.
Belülről füstölt szalonna zsírral szoktam bekenni, jól bedörzsölöm, ez bírja (szerintem) a legjobban, hogy nem avasodik meg, meg jó le is lehet mosni. Az olaj "rágumisodik" rászárad, olyan lesz mint egy gumi bevonat.
Egyébként az előnyei: Vastag anyagból van, (nyilván klasszik öntöttvasról beszélek) így jól eloszlatja a hőt, nem ég meg benne olyan könnyen az étel, mint egy 3 mm-es lemez játékbográcsban.
Nem tud sérülni a felülete, mint egy zománcozottnak.
Idővel csak jobbá válik, pont mint a vas palacsintasütők, amiknek az anyagába belediffundálódik a zsiradék, és jobb lesz mint akármilyen teflon.
Az anyag vastagsága miatt maga az anyag is nehezen ég át, ami egy lemezzel könnyen előfordul, pláne fa tüzelésnél, mikor indítod az ételt, és még kevés van benne. Ha pedig átég az anyag, az onnantól kezdve nem lesz homogén anyag, mindig másképp fog viselkedni, könnyebben odaég.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!