Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Helyrehozható valahogy ez az...

Helyrehozható valahogy ez az étel?

Figyelt kérdés

Májas rizottót főztünk,a lakótársam kitalálta, hogy kell bele vegeta és véletlenül belezúdult vagy 5 evőkanálnyi a zacskóból.

Így borzasztó sós és fűszeres lett.

Lehet ezzel kezdeni valamit vagy ezt már buktuk?


2020. szept. 23. 18:01
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Főztök még hozzá rizst minden nélkül, és jól belekeveritek. De akkor már tegyetek bele még májat vagy valami zöldséget, répa, borsó, kukorica...
2020. szept. 23. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, milyen szinten van a kaja: ha a rizst-májat nemrég kezdted fözni, akkor szüröben öblítsd le, és újra kezdd el fözni, így van esély arra, hogy ne legyen túl sós. (Meg a vegeta fölösleges bele, ízfokozókkal van tele, nem tesz jót)
2020. szept. 23. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha többszöröse ment bele, mint kellett volna, azt nem tudod annyira felhúzni, hogy jó legyen. Irreálisan sokat kéne csinálni. Egyetértek a 2-essel, abban is, hogy esetleg szűrőben le lehet öblíteni, és utána újrafőzni, meg abban is, hogy ebben alapból nem erőltettem volna az ételízesítőt.
2020. szept. 23. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A májat és zöldséget szemezzétek ki belőle, és főzzetek hozzá egy új rizst. Ez a legjobb megoldás.
2020. szept. 23. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
67%

A rizotto elvileg úgy készül, hogy sok sok vajon megpirítod az aborio rizst, gombát, hagymát egyben, és külön főzöl egy erőlevest kockából tészta meg minden nélkül.

A levesbe megy a fehérbor, s úgy kell hozzáadni, hogy mindig csak egy pici megy rá, hogy ne legyen szottyos hanem szépen elváljanak a szemek.


Ennek melyik lépésénél fűszerezted túl? A levest vagy a rizst? (Elvileg azt nem kell fűszerezni, mert a leves megteszi)

2020. szept. 23. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

5: szerintem kizárt, hogy a kérdező klasszikus olasz rizottót főzött volna...

Ha olyan szinten lenne konyhaművészetben, a vegetát még bontatlan zacskóban se engedi be a konyhájába... :-D

2020. szept. 23. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
65%

6, nem tudtam hogy létezik más recept is. Én ezt tanultam anyumtól, nálunk így készül. Tudom nem a legwgészségesebb a sok vaj miatt, de ettől van jó íze. Gondolom emiatt lettem lepontozva...


Homályosítsatok fel, nálatok hogyan készül?

2020. szept. 23. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon a legtöbb ember szerint a rizseshús ugyanaz, mint a rizottó.

Egyszerüen a rizst megpárolják és belekevernek valami sült/fött húsfélét.

2020. szept. 23. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Értem. És akkor a paella az miben más?
2020. szept. 23. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
84%

7: csak arra utaltam, hogy az átlagemberek 90%-a a rizseshúst hívja rizottónak.


Én is pontosan tudom, hogy mi az igazi rizottó, éltem is Olaszországban, meg általánosságban első számú kedvencem az olasz konyha. És szinte személyes sértésnek veszem, ha valaki "megerőszakolja" az olasz ételeket. :_D Pl. ketchupot tesz a bolognaiba, pizzára - vagy éppen a rizseshúst rizottónak meri nevezni... :-D :-D

2020. szept. 23. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!