Miért kell fakanalat tenni egy étel főzésekor a fedő alá? Az a kis lyuk nem elég ami az üveg fedőkön szokott lenni?
Figyelt kérdés
Bocsánat ha béna kérdést tettem fel, kezdő vagyok a konyhában, ráadásul pasi 😉2020. szept. 13. 10:02
1/3 anonim 



válasza:





Én azért szoktam alárakni, hogy lássam mikor forr, és így jó esetben nem fut ki. :)
Szintén pasi... :)
2/3 anonim 



válasza:





Nem "kell". Vannak, akik szoktak. Én pl. nem szoktam.
3/3 anonim 



válasza:





A fakanalas módszer arra jó, hogy plusz szabályozási lehetőséget adhatsz a gáz- villany gombok mellé, például ha valaminek lassítani akarod a főlését (lassabban forrjon a leves, hogy ne legyen zavaros a leve - viszont egy része el fog párologni), vagy csökkenteni akarod a folyadék mennyiségét (pörköltre túl sok vizet teszel, a felesleges víz gyorsabban elpárolog, a szaft besűrűsödik anélkül, hogy túl főne, szétfőne, péppé esne a hús).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!