Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pulykamellet mennyi ideig...

Pulykamellet mennyi ideig kell sütni? Először csinálom.

Figyelt kérdés
Bevagdostam, raktam bele fokhagymát, szórtam rá fűszereket és bekentem mézzel. A tepsibe raktam 2 fej karikára vágott hagymát és olívaolajat öntöttem rá (nem keveset). Régi fajta sütőnk van és olyan 5 perce raktam be a pulykát kis lángon. Segítsetek, elrontottam valamit vagy jól csináltam? Mikor öntsek alá vizet? Vagy nem kell?
2010. aug. 6. 14:24
 1/6 anonim ***** válasza:

én wokban szoktam sütni kb. 15 percig vagy tovább, vagy talán kicsit tovább. mindig felöntöm annyi vízzel hogy a wok alját ellepje, tehát nem sok víz, csak hogy legyen alatta valami lé. és normál tűzhelyen, alacsony-közepes lángon. sütőben nem szoktam. remélem segítettem kicsit

22f

2010. aug. 6. 14:29
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi:)

egyébként elég vastag darab, nem kloffoltam meg semmi

2010. aug. 6. 14:33
 3/6 anonim ***** válasza:
30-45 perc kb, de úgyis látni fogod rajta...kár volt rá a sok olívaolaj viszont, ja és fedd le , mert kiszárad
2010. aug. 6. 14:37
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!:)
2010. aug. 6. 14:40
 5/6 anonim ***** válasza:
én már rögtön szoktam alá vizet önteni, kb egy pohárral. lekellene fedni alufóliával, különben nagyon kiszárad. kb 20-30 perc mulva kellene levenni a fóliát, de ezt már úgyis látni fogod. ha puha, akkor vedd le és tehetsz a tetejére egy kis tejfölt is vagy sajtot, hogy még finibb legyen. de nem muszáj, így még süsd kicsi - közepes lángon addig, míg jó nem lesz. milyen köretet csinálsz hozzá?
2010. aug. 6. 14:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Én a baromfinál nem szoktam vizet önteni alá, esetleg kevés olajat. Amúgy is elég vizes a hús, alufólia alatt mire elpárolog a lé, puha a husi. Fólia nélkül kicsit hagyom még, hogy színt kapjon. Csak a fűszeres olaj marad a tepsiben/sütőtálban.
2010. aug. 6. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!