Sült húsok mellé ti mit szoktatok felszolgálni vendégeknek? Ötleteket kérek :)
Ilyet is szoktam csinálni:
Kb. bármilyen krumplis köretet. Savanyúságot, többféle majonézes salátát (krumpli, kukorica, zöldborsó, tojás - mindenki olyat eszik így hozzá, amihez éppen kedve van).
Rizs is jó, de azzal nem szeretem annyira a sült húst.
Aki elcsodálkozott a nokedlin: egyszer kipróbáltam, mert volt maradék nokedli, meg maradék sült oldalas. Egyikhez sem volt már semmi. Gondoltam: mi lehet belőle? Megkóstoltam. Baromi finom volt! Én is meglepődtem. Alkalmasint érdemes kipróbálni.
Könnyű mellé könnyűt szoktam:
Csirkéhez, halhoz: rizibizi, mazsolás kuszkusz, grill zöldség, töltelék, vegyes saláta, sült édesburgonya...
Nehezebb, zsíros hús mellé nehezebb köret.
Marha, bárány, disznó mellé petrezselymes krumpli, tepsis krumpli, főtt cékla, franciasaláta, meggyszósz, sültkrumpli, hagymakarika, krumplipüré, krokett, csalamádé, koviubi...
Párom brit, szóval néha van sunday roast, a szokásos hacacáréval. Általában csirke vagy marha, néha bárány vagy malac. Gravy, yorkshire pudding, mézes mustáros répa, brokkoli, sültkrumpli, tejszínes-sajtos krumplipüré.
Disznó mellé almaszósz, bárány mellé menta.
Pár kanál vízben gőzölj meg zöldséget. Pl zöldbab, brokkoli, hüvelyes zsenge borsó, bébi kukorica, répa, spenót nagyon finom így.
A lényeg, hogy ne szétfőzd, épp csak legyen ress, így megtartja a színét, gusztusosabb.
Ízesítheted fokhagymával, sóval, borssal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!