Milyen tejmentes, pépes ételt főzhetnék magamnak?
Ha nem pépeset eszem, akár több hónapig is húzódhat az állkapcsom gyógyulása, viszont semmilyen tejterméket nem ehetek sebek miatt.
2-3 hétig kell pépeset ennem, de nem is nagyon tudnék mást, mert csak toastkenyér fér be a számon.
Krémlevesek, főzelék jutottak eszembe, de tejszín/tej nélkül az egy undorító zöldség püré!
Bébiételt kóstoltam, de ehetetlen volt..
Mit lehetne enni? Unom a májkrémet és a tört krumplit! :(
A zabtejszín/rizstejszín teljesen semleges ízű, ha azzal főzöl, nincs nagy különbség.
De még ha van is, 2-3 hétig ki lehet bírni.
Nem valami undorító dolgot kell enned, csak kicsit mást a megszokotthoz képest.
Köszönöm mindenkinek, kipróbálok majd néhány tippet, holnapra darált tökmagos piskótát tervezek csinálni sütőtökpürével!
Mára lesz ami lesz alapon pürésítettem egy mélyhűtött mixből levest csirkemellel, nagyon szuper lett! Kicsit szálas, látni apróban a részeit. Nem homogén trutyi, mint a bébiétel volt, így nincs baj az állagával, az íze pedig olyan, mint szokott lenni! Sőt, talán jobb is! :) 20 helyett 28 perces rizzsel nagyon finom! Lehet csak beképzelem, de az arcom is mintha szebb színű lenne! :)
A rizstejet, kókusztejet is levettem a polcról, de azonnal akkorát bluggyant a gyomrom, hogy visszatettem. Egyszerűen nem nekem valók!
Sárgaborsót, zabot, gyümölcsöt is betáraztam!
A rizstejet, kókusztejet is levettem a polcról, de azonnal akkorát bluggyant a gyomrom, hogy visszatettem. Egyszerűen nem nekem valók!
Ez csak hiszti. Ki se próbálod, de eldöntöd, hogy nem jó. Magában én sem szeretem, de főzni tök jó velük.
Nem az a baj, hogy nem tud mit enni, hanem az, hogy válogat.
Neki nem jó a krémleves tejtermék nélkül, nem jó a főzelék tejtermék nélkül,de az alternatív megoldások se tetszenek neki. Új ételt meg nem hajlandó kipróbálni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!