Van jó pogácsa receptetek?
Az én személyes kedvencem a burgonyás pogácsa. A dédimé isteni volt, de az enyém sem rossz :) általában a maradék krumplipüré megmentésére szoktam használni a receptet, de volt már, hogy kifejezetten a pogi miatt készítettem.
Kb fel kiló főtt burgonya
400 g ( igazi ) vaj
40 g eleszto
2 db tojás sárgája
700 g liszt
1. Csinálsz egy krumplipürét :)
2. Dolgozd bele a tojások sárgáját, majd az elesztot, aztán gyúrd össze a liszttel
3. Pihentesd. Én egy éjszakát szoktam, de par óra is elég.
4. Másnap kinyújtod kb 2 centi vékonyra, tetejét becsíkozod, aztán szaggatod, majd megkened tojással. A tepsin pihenjen kicsit, aztán told be elomelegitett sütőbe. 200-220 fokon süsd készre. ( kb 10-12 perc, sütőtől függ )
#1
Kipróbálnám, de kérdeznék is!
Azt írod, hogy készítsen krumplipürét, de tejet nem írtál a felsorolásban. Az kell bele, vagy sem?
egyensúlytésztás, legegyszerűbb és gyors
dédimamaféle az valószínű hajtogatott, pihentetett, órákig készülős...sajnos szok az ízek sosem fognak már úgy visszaködzsönni, csak megközelíteni tudjuk
Nekem ez a kedvencem. Én legutóbb gousa sajttal szórtam meg, de nemcsak a tetejét, hanem a sütőpapírra is szórtam és arra tettem a pogácsákat.
Maga a recept nekem békebeli, régen anyukám és nagymamám is hasonló tészából csinálta a pogácsát vagy a sajtos rudakat. Elvileg sokáig jó is marad, de ezt még nem igazán sikerült megfigyelnem, mert nem sikerül 1-2 n apnál tovább túlélnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!