Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek ezeken kívül amit...

Mit főzzek ezeken kívül amit mindhárman megeszünk?

Figyelt kérdés
Férjem ugye húst hússal szereti, 4 éves kisfiam meg tésztát pörkölttel, húslevest, rántotthús sültkrumpli. Szóval mindig vagy sült hús, rántotthús van valamilyen krumplival vagy rizzsel. Ha pörkölt van csirkéből, sertésből akkor meg tészta, nokedli, tarhonya. Leves húsleves, gulyásleves, bableves. Paprikáskrumpli, spagetti is gyakran van. Nem édesszájú a fiam, ha pl palacsintát csinálok örülök ha egy darabot megeszik. Ma csináltam tökfőzeléket, persze csak én értem belőle. Rakottakat se eszik meg a rakottkrumplin kívül. Már egyszerűen nem tudom hétvégén is mi legyen, én már kezdek rosszul lenni ezektől mindig. Mikor oviba volt a fiam nem volt az evésére panasz, sokat eszik ott, nem válogat. Ötleteket várok mit főzhetnék még. Különleges ételeket nem szeretem én se.

#Főzés, ebéd,
2020. aug. 27. 15:40
 1/8 A kérdező kommentje:
Reggelire, vacsorára is irhattok ötletetek mert az se változatos. Szendvics, virsli, ritkán tojás, bundáskenyér
2020. aug. 27. 15:41
 2/8 anonim ***** válasza:
27%
Ehhez ötletet kell kérni? Komolyan, legyünk már kreatívak!
2020. aug. 27. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem kísérletezgetned kéne, hátha van olyan, amit megszeretnek.


Pl. a rendes krumplit ki lehet váltani édes burgonyával, zellerel. Ezeket is lehet olajban vagy sütőben sütni, grillezni,pürésíteni.A hasábokra vágott sült zellernek a krumplihoz nagyon hasonló íze van. A férjedet egyszerűen letudhatod, ha mindig készítesz valami húst.


Ha a fiad eszik pörkölteket, húsos ragukat, akkor igazából bármilyen más zöldséges-húsos raguval is próbálkozhatsz.


Aki szereti a tésztás kajákat, annak jó köret a bulgur, ezer féle módon el lehet készíteni.


Tojást ehetnétek akkor gyakrabban. Főtten,sütve, rántottának, omlettnek, turbózható tejföllel, tejszínnel, sajttal, felvágottakkal, zöldségekkel.


Nekem kevés olyan étel van amit nem eszem meg soha, de pl. a tökfőzelék pont ilyen. Szerintem az egy megosztó étel. Mondjuk nem vagyok igazán főzelékes, de pl. a krumpli, bab, borsó, lencse, sárgaborsó főzelékeket megeszem. Azok közül is van aki sósan vagy édesen szereti, ezekkel is lehet kísérletezni mi fogy jobban.


Lehet készíteni házi szendvicskrémeket akár zöldségből, halból, májból, tojásból, végtelen számú ételt ki lehet hozni belőle.

Vacsorára/reggelire lehet olyanban is gondolkozni, hogy tejberizs, tejbegríz.

2020. aug. 27. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
56%

Én ha valami újra éhezek, akkor beírom a keresőbe, hogy milyen alapanyagból keresek recepteket.

Így a héten a patisszont (csillagtök) írtam be, ezt találtam (többek között)


[link]


Persze ezeket akármilyen tökféléből is el lehet készíteni, én a 2. receptet készítettem el mára, tetszik.

De ha pl. kelkáposztád van otthon, és már unod a frankfurti levest, és a kelkáp. főzeléket, és unod, hogy kirántani.... akkor arra is rákereshetsz... mindig lehet találni neten jó kis ötleteket. Persze van, hogy ezeket már eleve egy kicsit átvariálom saját ízlésre, meg az olajbogyót és hasonlókat kihagyom, sohasem nőttem tőle, de az alaprecept az marad...

2020. aug. 27. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
59%

4-es vagyok: tegnapi vacsorám főtt tojásokat felkarikáztam, rá egy adag tejföl + rá a saját, bedugtam a mikróba, összeolvadt az egész.


De ha ennél laktatóbb kell: főtt tojást hosszában ketté vágod, panírozod (liszt, tojás, zsemlemorzsa) kisütöd és petrezselymes krumpli, vagy bulgur hozzá, kovászos uborkával, vagy paradicsom salátával

2020. aug. 27. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
59%
* Bocsi: rá a saját = rá a sajt!!!
2020. aug. 27. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
47%
Vacsira melegszendvics: főtt, füstölt tarja+párizsi felesben ledarálva (nálunk fél-fél kilónál indul, kevesebbel neki sem látok, de mi öten vagyunk), hozzákeverni tejfölt, borsot, mustárt, színe miatt esetleg kis Piris Aranyat. Isteni szendvicskrém, de pl. hússzeletekbe töltve, felgöngyölve, baconszalonnába tekerve és sajttal megszórva a sütőben megsütve, krumplipürével vagy akár zöldkörettel, majonézes salátákkal tálalva is isteni, így már ebéd lehet. Ráadásul ez így hidegen is fogyasztható, akár vendégvárónak is megfelel, ha szükséges.
2020. aug. 28. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
43%

Nálunk hétvégén most borsos tokány lesz tésztával, de másfajta tokányokat is gyakran csinálunk. Persze technikailag ez se más, mint a pörkölt-tészta, amit te is írsz, csak kicsit más ízek.

Esetleg a családod nem szereti a töltött paprikát, székelykáposztát, resztelt májat? Vagy mi a helyzet a tartalmasabb levesekkel, mint a babgulyás, frankfurti leves, sima gulyás, lencsegulyás, jó sűrű raguleves - nálunk ezek után max. lángos vagy pogácsa van, mert nem kell mellé más. Ja bocs, látom 1-2 levest írtál te is.

MIfelénk menő még a húslevesben főtt hús paradicsom- vagy gombamártással, főtt krumplival, nem tudom ez nálatok mennyire jönne be.

Vagy mi lenne, ha vennél tortilla/fajita lapokat és darált hússal meg zöldségekkel azt adnál ebédre?

Nem vagy könnyű helyzetben, az biztos.

2020. aug. 28. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!