Mit főzzek ezeken kívül amit mindhárman megeszünk?
Szerintem kísérletezgetned kéne, hátha van olyan, amit megszeretnek.
Pl. a rendes krumplit ki lehet váltani édes burgonyával, zellerel. Ezeket is lehet olajban vagy sütőben sütni, grillezni,pürésíteni.A hasábokra vágott sült zellernek a krumplihoz nagyon hasonló íze van. A férjedet egyszerűen letudhatod, ha mindig készítesz valami húst.
Ha a fiad eszik pörkölteket, húsos ragukat, akkor igazából bármilyen más zöldséges-húsos raguval is próbálkozhatsz.
Aki szereti a tésztás kajákat, annak jó köret a bulgur, ezer féle módon el lehet készíteni.
Tojást ehetnétek akkor gyakrabban. Főtten,sütve, rántottának, omlettnek, turbózható tejföllel, tejszínnel, sajttal, felvágottakkal, zöldségekkel.
Nekem kevés olyan étel van amit nem eszem meg soha, de pl. a tökfőzelék pont ilyen. Szerintem az egy megosztó étel. Mondjuk nem vagyok igazán főzelékes, de pl. a krumpli, bab, borsó, lencse, sárgaborsó főzelékeket megeszem. Azok közül is van aki sósan vagy édesen szereti, ezekkel is lehet kísérletezni mi fogy jobban.
Lehet készíteni házi szendvicskrémeket akár zöldségből, halból, májból, tojásból, végtelen számú ételt ki lehet hozni belőle.
Vacsorára/reggelire lehet olyanban is gondolkozni, hogy tejberizs, tejbegríz.
Én ha valami újra éhezek, akkor beírom a keresőbe, hogy milyen alapanyagból keresek recepteket.
Így a héten a patisszont (csillagtök) írtam be, ezt találtam (többek között)
Persze ezeket akármilyen tökféléből is el lehet készíteni, én a 2. receptet készítettem el mára, tetszik.
De ha pl. kelkáposztád van otthon, és már unod a frankfurti levest, és a kelkáp. főzeléket, és unod, hogy kirántani.... akkor arra is rákereshetsz... mindig lehet találni neten jó kis ötleteket. Persze van, hogy ezeket már eleve egy kicsit átvariálom saját ízlésre, meg az olajbogyót és hasonlókat kihagyom, sohasem nőttem tőle, de az alaprecept az marad...
4-es vagyok: tegnapi vacsorám főtt tojásokat felkarikáztam, rá egy adag tejföl + rá a saját, bedugtam a mikróba, összeolvadt az egész.
De ha ennél laktatóbb kell: főtt tojást hosszában ketté vágod, panírozod (liszt, tojás, zsemlemorzsa) kisütöd és petrezselymes krumpli, vagy bulgur hozzá, kovászos uborkával, vagy paradicsom salátával
Nálunk hétvégén most borsos tokány lesz tésztával, de másfajta tokányokat is gyakran csinálunk. Persze technikailag ez se más, mint a pörkölt-tészta, amit te is írsz, csak kicsit más ízek.
Esetleg a családod nem szereti a töltött paprikát, székelykáposztát, resztelt májat? Vagy mi a helyzet a tartalmasabb levesekkel, mint a babgulyás, frankfurti leves, sima gulyás, lencsegulyás, jó sűrű raguleves - nálunk ezek után max. lángos vagy pogácsa van, mert nem kell mellé más. Ja bocs, látom 1-2 levest írtál te is.
MIfelénk menő még a húslevesben főtt hús paradicsom- vagy gombamártással, főtt krumplival, nem tudom ez nálatok mennyire jönne be.
Vagy mi lenne, ha vennél tortilla/fajita lapokat és darált hússal meg zöldségekkel azt adnál ebédre?
Nem vagy könnyű helyzetben, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!