Hogyan kell elkészíteni házilag a kebabot?
Kebab tésztával
Hozzávalók: 1 kg birka- vagy borjúhús, 6 db hagyma. A tésztához: 35 dkg liszt, 2 evőkanál margarin, 2 paradicsom, 1 csokor petrezselyem, só, bors, kakukkfű
A hagymát finomra vágjuk, a margarinon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az egészen apróra vágott húst majd ezzel együtt 30 percig lassan tovább pároljuk. A hagymás hőshoz hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, vízzel felöntjük és 90 percig tovább főzzük. Ezután 2 finomra vágott hagymát adunk hozzá, kicsit átforraljuk, míg az újonnan hozzáadott hagyma is megüvegesedik. Borssal, kakukkfűvel ízesítjük, félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
A lisztből, sóból, margarinból, 1 tojásból kevés vízzel sima tésztát gyúrunk a masszából. A tésztát körülbelül 1/2 cm vastagságura kinyújtjuk, és négyszögletes darabokra vágjuk. A közepére a hústöltelékekből kis halmokat formálunk, és háromszögletűre összehajtogatjuk. Tetejét tojással megkenjük, kizsírozott sütőlemezre helyezzük és közepesen meleg sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Marhahúsos kebab
1 kg marhafartő
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyemzöld (friss, aprított)
0.8 dl citromlé
feketebors (őrölt)
ÖNTET
2 kávéskanál pirospaprikapor (édes)
1 csipet Cayenne bors
só
2 evőkanál balzsamecet (aceto balsamico)
0.8 dl olívaolaj
Marhahúsos kebab elkészítése
1. Vágja le a fartőről a zsírt és kockázza fel.
2. Préselje össze a fokhagymát.
3. Keverje össze a húst a fokhagymával, borssal, citromlével és a petrezselyemmel.
4. Fedje be fóliával és tegye 2 órára hűtőbe.
5. Áztasson vízbe 20 db kicsi fanyársat.
6. Keverje össze az öntet összetevőit.
7. Melegítse elő a barbecue-lapot vagy a grillt.
8. Húzza nyársra a húst és sűrűn forgatva süsse 4-5 percig.
9. Locsolja meg a dresszinggel.
10. Tálalja a kebabot forrón, citromgerezdekkel.
Venned kell "piadina"-t, ne haragudj, de nem tudom, hogyan mondják otthon, külföldön élek. Ez úgy néz ki, mint a palacsinta...csak nagyobb kör és egy kicsit nagyobb :
Majd Lidl-ben, vagy más boltban veszel, félkész kebab-húst...a fagyasztóknál szokott lenni...van gyros is, meg kebab is.
Elkészítés:
Kiteríted a piadinát, teszel bele egy kis salátalevelet, paradicsomot...majs ezt a kebab húst. Utána, kecsap, majonéz esetleg sült krumpli. Majd feltekered (mint a palacsintát) alufóliával együtt.
(itt van róla kép)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!