Mivel lehet feketére szinezni kenyérféléket, és egyéb ételeket? Budapesten hol tudnék hozzájutni?
Korábban külföldön bambuszfaszénnel próbálkoztam, de Budapesten egyelőre nem találtam étkezési célút. Ki mit használ és hol szerzi be, mennyiért?
Előre is nagyon szépen köszönöm.
Teljesen feketére, charcoal bread néven ha rákeresel, meglátod, mire gondolok. Lehetőség szerint nem ételfestékkel szeretném megoldani, hanem valamiféle szén adalékkal.
Ilyesmi például: [link]
Kedves 5. válaszoló, nem abban kértem tanácsot, hogy egyek-e aktiv szenet, hanem arra, hogy milyen formában, és hogyan tudok hozzájutni bambuszfaszénhez, vagy annak alternativájához Budapesten.
Egész egyszerűen nem is értem, hogy ismeretlenül miért feltételezed, hogy gyógyszert fogyasztok, vagy termékeny vagyok - a mások méhében turkálást még mindig nem tudtam megszokni, pedig már lassan egy éve, hogy visszaköltöztem Magyarországra több, mint két évtized után.
A menci mit jelent? Kb. 25 éve minden Halloweenkor készitünk fekete kenyeret, és azokból szendvicseket, ezt a hagyományt itt is szeretnénk folytatni. Sajnos most nem találok képeket, de pl. olyan szendvicseket kell elképzelni, ahol a fekete kenyér a fekete háttér, az égbolt, rajta egy kerek sajtszelet a hold, amelyből fekete macska vagy boszorkány, vagy denevér alakot vágunk ki, és akkor ott, ahol kilátszik a kenyér, az is fekete.
Egyébként nem hiszem, hogy évi 2-4 szelet kenyérnek olyan egészségügyi kockázata lenne, hogy szivrohamot okoz, mivel konzultam erről kinti és itteni orvosommal is, és ők biztonságosnak itélték az alkalmi fogyasztását. A NÉBIH pedig 2018-ban vizsgálta a kérdést, és hasonló következtetésre jutott.
Köszönöm az aggodalmat, de szerintem legjobb tudásom szerint felelős döntést tudok hozni, ezért szeretném, ha inkább arra koncentrálnánk, amit eredetileg szerettem volna megtudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!