Az ördögszekér-gombát hogyan kell elkészíteni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Szedted vagy vásároltad?
A mezőről szedett változaton jobban látszik, hogy ez egyfajta laskagomba (a hivatalos magyar neve ördögszekér-laskagomba). Nem túl erős vagy aromás ízű, elég semleges gomba. A mezőn szedett rostosabb, szálasabb állagú, mint a tenyésztett változat.
Bármilyen gombás étel elkészíthető belőle, ami nem igényli az erős, aromás gombaízt. Pl. krémlevesnek nem ajánlom, mert elég semmilyen lesz. De egy tejfölös gombaleves, zöldségekkel, fűszerekkel simán elkészíthető.
Én a leggyakrabban gombás tojásnak csinálom meg reggelire, vagy pedig tejfölös gombapaprikásnak, ez esetben köménymaggal, majorannával, babérlevéllel fűszerezem.
De tényleg bármilyen gombás étel jó belőle, amit termesztett laskából vagy csiperkéből készítenél. Rántva nem próbáltam még, ezt azért megjegyzem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!