Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű csirkés rizotto recept?

Egyszerű csirkés rizotto recept?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok a konyhában, szeretném holnap meglepni a családomat egy csirkés rizottóval. Elmondanátok ti hogy készítitek? Olvastam hogy van aki borsóval meg gombával, van aki tejszínnel, csirkealap lével.és chili paprikával.

Csak egy egyszerű recept kéne és kb mennyi idő az elkészülése?


2020. aug. 8. 18:31
 1/8 anonim ***** válasza:

A rizottó nem azonos a rizseshússal, mégha sokan úgy is használják.

Az igazi rizottóhoz rizottórizs kell, és több óra folyamatos kevergetés, mire elkészül.

De feltételezem, te rizseshúsra gondolsz.

Egyszerü elkészítési módja a következö.

Elöször hagymát megpárolsz kevés zsiradékon, beleteszed a falatokra vágott csirkehúst (a legízesebb a comb, kicsontozva és feldarabolva), átpirítod, füszerezed - só, bors, fokhagyma, meg amit még szerettek, a tárkony kifejezetten illik szerintem hozzá), és fedö alatt párolod, amíg majdnem puha lesz.

Közben gombát megpirítasz,, ha elsült a leve, akkor hozzáteszel zöldborsót, kockára vágott sárgarépát, kukoricát, zöldbabot - nem mindet egyszerre, de legalább 2-3 félét -, sóval meg kevés borssal megpárolod, amíg nem nyers.

Ha a hús nagyjából puha, belekevered a zöldségféléket és a rizst, felöntöd a rizs menyiségének duplája folyadékkal (víz, fehér bor, ami tetszik), felforralod, utána pedig letakarva kis lángon addig párolod,amít beszívja az összes levet és a rizs megpuhul.

Amikor kész, tehetsz bele esetleg tejszínt vagy tejfölt, de nem fontos.

2020. aug. 8. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, az elökészítés (darabolás, stb) kb fél óra, amíg a hús/zöldségek megpuhulnak, szintén ennyi, a rizsnek meg 20-40 perc kell, attól függöen, hogy szeretitek.
2020. aug. 8. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

[link]


Ahogy én készítem:

- apróra vágott hagymát dinsztelek, majd bele a csirke (vagy akár kockára vágott sertéscomb), fehéredésig forgatom, majd kevés vízzel felengedem. Só-bors bele, és a karikára szelt répa-gyökér. Majd félfövésben hozzákeverem a nyers! borsót is. Ha konzerv, azt csak miután megfőtt a hús! Ha kész, visszasütöm zsírjára, azaz födő le, hadd főjje el a levét.

Külön megfőzöm a rizst, és a végén a kettőt össze, ha kell még utána sózok-borsozok.

2020. aug. 8. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
3-as: ha csak a végén ekvered össze a kész húst meg rizst, egész más íze lesz, mintha a rizs a hússal összefö, ez utóbbi sokkal ízesebb szerintem. (Bocs, nem közözködni akarok, csak tipp, egyszer próbáld ki így is)
2020. aug. 8. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
69%

1-es: a kevergetés igaz, de az butaság, hogy több óra!


EGy igazi olasz rizottó (rendes arborio, vialone nano, stb.) rizottórizsből pontosan 17-18 perc alatt fő meg az optimális al dente minőségűre.

2020. aug. 8. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

4-es! Igen, ismerem azt a módit is, szoktam esetenként én is úgy csinálni,csak ahhoz már rutin kell, hogy eltalálni, mennyi lét hagyjunk a húson, hogy "pont a méret" legyen. Ez esetben a forró sütőbe szoktam berakni, és alapszabály, nem szabad közben megkavarni!!

De egy kezdő szakácsnak inkább kedvét szegnénk vele, ha sok lé maradna alatta, vagy kevés volt, és a rizs nem puhult meg.

2020. aug. 8. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Amit nem szabad kevergetni, az per definitionem NEM rizottó!


Esetleg piláf, vagy rizibizi...

2020. aug. 8. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
51%

Ez egy authentikus recept az igazi olasz rizottóra:


[link]

2020. aug. 8. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!