Fagyasztóból elővett, kiolvadt nyers húst hány napig lehet hűtőben tárolni, majd elkészíteni?
Hivatalosan legkésbb másnap el kellene készíteni, mert a felolvasztott hús sokkal könnyebben romlik, mint a friss.
Ha elkészítetted, attól kezdve viszont nincs különbség, a kész kaját ugyanannyi ideig lehet tárolni, mint a nem fagyasztottból készületet.
kérdező: én egy napnál tovább nem tartanám.
#2 a fagyasztás nem fertőtlenít, egy csomó kórokozó túléli sajnos. azt nem tudom honnan vetted hogy darált húst nem ajánlatos fagyasztani, én ilyet még nem hallottam. de ha van valami forrásod erre, azt szívesen megnézném.
Én is a max. 2 napot mondom, annál több időnél még nem tároltam.
Előfordul az, hogy a fagyóból felteszünk egy adag húst a normálba, ott másnapra kienged, de csak a rákövetkező napon érkezünk sütni/főzni. Ennyit kibír.
Vasárnap olvasztottam ki, nem a hűtőben, de csak a felét használtam fel. De végül kidobtam, igaz szaga nem volt de elbizonytalanítottatok😅
Egyébként nem darált hús volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!