Bablevesbe szoktatok tétszát vagy nokedlit tenni?
Figyelt kérdés
Anyukám mindig tésztát vagy nokedlit szagatott bele. Viszont a barátnőm csak zöldségekkel készití a bablevest.
Ti hogy szoktátok?
2020. júl. 19. 09:17
1/14 anonim válasza:
Mi sem teszunk bele. Se a feher, se a tarka babba.
2/14 anonim válasza:
Nem,egyiket sem szoktam.Házi csipetkét szoktam csinálni hozzá. Meg én inkább a Jókai bablevest preferálom jobban, amiben van csülök, meg jó házi kolbász..
3/14 anonim válasza:
*amiben van csülök, meg jó házi kolbász.
Egy bableves legyen szerintem tartalmas, és ne zöldségleves.
4/14 anonim válasza:
Mikor hogy.
Szerintem, legalábbis ahogy legtöbbször én készítem:
Galuskát inkább tejfölös zöldbablevesbe szoktam szaggatni, ahhoz illik.
Egy zöldséges fehérbab levesbe valami gyúrt tésztát szoktam főzni, kiskocka, zabszem, ilyesmi.
Tarkababhoz, pl babgulyás, vagy hasonló "erősebb" karakterűhöz meg csipetkét (vagy bolti házi tarhonyát, reszelt tésztát) szoktam megpirítani , (szárazon, sütőben) és utána főzöm bele a levesbe!
6/14 anonim válasza:
Igen, csurgatott tésztát, igazából megszokásból. Egyébként is elég laktató leves.
7/14 anonim válasza:
2+ A zöldbablevesbe-de nem a fejtettbe szokás beleszaggatni nokedlit.
8/14 anonim válasza:
Csipetkét szoktam, de csak a száraz bab levesbe, ami füstölt hússal készül.
10/14 anonim válasza:
Nagyon ritkán, de csak azért, mert sosem találom el, hogy mikor kell belerakni, hogy megpuhuljon, de a többi zöldség ne főjön szét vagy fordítva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!