Egresből ki mit szokott csinálni?
Levest, mártást, (hasonló módon, mint a paradicsom leves, mártás)
El teheted kisebb méretű (=bolti lekváros) csavaros tetejű üvegbe télire, és ugyanerre sültekhez télen nagyon jó lesz. Kevés cukor, valami tartósító a tetejére (anno szalicilt használtam), kidunsztolod, és be a polcra.
Gyümölcstorta tetejére szép díszítés.
Gyümölcssalátába.
Esetleg gyümölcslevesbe.
Lekvár.
Köszönöm szépen mindenkinek. Igazából érdekes mert nem savanyú hanem édes.
Esetleg lekvár receptet valaki írna?
Pár évvel ezelőtt találtam a net-en a "Narancsos répalekvár" készítést, nagyon egyszerű módja, azóta már ugyanazzal a módszerrel többféle zöldséget-gyümölcsöt összefőzve készítettem lekvárt... egyszerű és nagyszerű
El tudnám képzelni, hogy almával főzöd össze, vagy ha olcsón hozzájutsz meggyhez, de meglehet, hogy 1-2 narancs is jó lehet hozzá. Ízlés kérdése.
Ízlésem szerint lényegesen kevesebb cukor is elég bele. Almát, akármit már akkor raktam hozzá, amikor a répa ára már kezdett emelkedni... a répával együtt tettem fel, hogy annak a vize is kiforrjon belőle...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!