Bevált, finom sütés nélküli süti recepteket írnátok, amik nem túl drágák?
piskóta torta
hozzávalók:
tortaforma :)
2-3 csomag kerek piskóta
4-5 tejföl
tejfölönként kb 1 csomag vaníliás cukor
kakaópor,gyümölcs,csoki vagy joghurt (amit akarsz)
leraksz egy réteg piskótát, ráöntesz annyi tejfölt (a vaniliás cukrot előtte belekevered a tejfölbe),hogy ellepje, rá megint piskót aztán megint tejföl. Közé pedig rakhatod a gyümölcsöt v kakót,csokireszeléket vagy tejföl helyett gyümölcsös joghurtot. Addig rakosgatod,mig tele lesz a tortaforma. Tetejére tejföl jön.
Aztán beteszed pár órára a hűtőbe,hogy összeálljon és a piskóta beigya a tejfölt/joghurtot.
és már eheted is
jó étvágyat :)
Kókuszgolyó.Gyors és marha egyszerű.
Darált keksz,kakaó,kis tej,kókuszreszelék,meggybefőtt,pici vaj.
Az egészet összegyúrod-a kókusz kivételével,-közepébe meggyszemet raksz,meghempergeted a kókuszban és be a hűtőbe.
Kissé összeérnek az izek, nagyon fini.Lehet tenni hozzá egy kis rumot is,ugy még jobb!!!
Sütés nélküli almatorta
1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Mikor kihűlt felverünk kb 2 - 3 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.
Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!
Kekszes krémes
Hozzávalók :
1 cs. kocka alakú háztartási keksz
1,5 cs. vaniliás pudingpor
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12.5 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin
Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :
Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.
Nekem van egy nagyon fincsi receptem,még mikor kicsi voltam,és egyedül akartam valami finomat csinálni,akkor anyummal találtuk ki együtt.:)
Az alaprecept:
1cs. csokipuding
1üveg meggybefőtt
1 cs. babapiskóta.
Pudingot megfőzöd,picit beleöntesz belőle egy nagy tálba,aztán rá egy réteg babapiskóta,utána egy réteg meggy,aztán megint puding,és így tovább.A tetejére szúrkodhatsz még babapiskótát,úgy jobban néz ki.
Aztán ezt lehet úgy is,hogy vanília pudingot is főzöl,és ugye egyszer csoki,aztán utána vanília pudingot öntesz rá.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!