Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehetséges az adagonként...

Lehetséges az adagonként csomagolt papír zacskós pattogatott kukoricát úgy kipattogtatni hogy mindegyik szem kukorica kipattogjon de egyik szem se égjen oda?

Figyelt kérdés
2020. jún. 1. 15:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mikróban? Kizárt. Talán ha lábosban csinálod és folyamatosan szeded ki a már elkészülteket, de akkor se hiszem.
2020. jún. 1. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az összeset nem, de ha megfelelő időre rakod be, akkor nem marad sok és nem is ég meg.
2020. jún. 1. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
En 20 eve csinalom, de kb 20 szem mindig marad a zacsiban. Sztem ami nem pattog ki, az vmi hibas kukorica lehet.
2020. jún. 1. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
Te komolyan ennyire zsidó vagy, hogy 10 szem veszteséget nem tudsz elviselni?
2020. jún. 1. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
25%
Megfelelo hőfok kell, es addig csinalni, amíg irva van
2020. jún. 1. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
91%
Nekem mar sikerült
2020. jún. 1. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Szerinted én nem addig csináltam ameddig írva van? Észlény...
2020. jún. 1. 18:49
 8/9 anonim ***** válasza:
29%
Bocs, hogy valaszolni mertem... es latatlanban fogalmam se volt, mit csinalsz. Plusz nem bizzos, hogy zacskos leiras kell...
2020. jún. 1. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Az van gondban, akinek nincs 1000 W körüli teljesítmény a mikróján. Akinek kicsi mikrója van és az csak 750 W teljesítményű, annak nyilván kicsit tovább kell mikróban hevíteni mint az előírás. Akinek meg 1200 vagy 1400 W teljesítményű mikrója van, annak ha maxon tolja végig, akkor az elején kipattant szemek egy része túlhevül, esetleg megkokszosidik. Ha le lehet szabályozni, az a jobbik eset.

A pattogatott kukorica akkor pattan ki,ha megfelelő a belseje víztartalma, és erős a héja. A hevítés hatására a belül képződő gőz felrobbantja, ekkor pattan ki. Az a pár szem, ami nem pattan ki, az kicsit ki van már száradva, nem fejlődik elég nyomás a belsejében a szétrobbanáshoz. Inkább egy pár szem maradjon szemesen, mintsem egy része odaégjen. Bár úgy tapasztalom, hogy a ki nem pattant szemeket külön választva és újra hevítve se szoktak kipattanni...

2020. jún. 7. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!