Lehetséges az adagonként csomagolt papír zacskós pattogatott kukoricát úgy kipattogtatni hogy mindegyik szem kukorica kipattogjon de egyik szem se égjen oda?
Az van gondban, akinek nincs 1000 W körüli teljesítmény a mikróján. Akinek kicsi mikrója van és az csak 750 W teljesítményű, annak nyilván kicsit tovább kell mikróban hevíteni mint az előírás. Akinek meg 1200 vagy 1400 W teljesítményű mikrója van, annak ha maxon tolja végig, akkor az elején kipattant szemek egy része túlhevül, esetleg megkokszosidik. Ha le lehet szabályozni, az a jobbik eset.
A pattogatott kukorica akkor pattan ki,ha megfelelő a belseje víztartalma, és erős a héja. A hevítés hatására a belül képződő gőz felrobbantja, ekkor pattan ki. Az a pár szem, ami nem pattan ki, az kicsit ki van már száradva, nem fejlődik elég nyomás a belsejében a szétrobbanáshoz. Inkább egy pár szem maradjon szemesen, mintsem egy része odaégjen. Bár úgy tapasztalom, hogy a ki nem pattant szemeket külön választva és újra hevítve se szoktak kipattanni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!