Nem jó a piskóta receptem gyümölcstortához?
Én is mindig különválasztom. 6 tojáshoz 6 púpozott ek. liszt és 6 csapott evőkanál porcukor.
Aztán még van olyan piskóta recept is (asszem, a genovai), hogy a fehérjehabot gőz fölött verik fel - így még stabilabb lesz a hab, és könnyebb a piskóta.
Két csomag sütőpor??? Te jó ég! :-DDD Milyen receptben olvastál ilyesmit?
A piskótába eleve nem kell sütőpor, de ha mégis, max. egy fél kiskanál.
Na szóval.
Az eredeti recept úgy szólt hogy 3 tojás, 3 ek liszt nélkül, 3 ek cukor, és egy sütőpor. De mivel nekem nagy a formám, en dupla adagot csináltam, ezáltal úgy gondoltam hogy a sütőpor is duplán kell 😃
Teljesen kezdő vagyok a még, ha ez mentség.
ha 6 tojás akkor 12 evőkanál liszt 12 evőkanál víz és 6 evőkanál cukor
(dupla, dupla, ugyanannyi) más nem kell bele, a tojás szétválasztásától csak az állaga lesz más nem az íze, de tény hogy szétválasztva lesz tökéletes állagú a piskóta, tehát ha van időd( nem sok idő felverni a fehérjét) akkor legközelebb válaszd szét, és úgy omlósabb, könnyedebb lesz a piskóta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!