Bevált, nagyon finom, könnyen elkészíthető torta receptetek van?
Grizes tortalap: (2db láp lesz)
3 nagy tojás
110gr finomszemcsés cukor
1 citrom reszelt héja és egy fel citrom leve (opcionális)
50gr gríz
1 evőkanál őrölt mandula vagy mandulaliszt
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a citromlével fehéredésig keverjük. Hozz a adjuk a mandulát és a grízt, majd nagyon óvatosan bele forgatjuk a tojásfehérjét. A tésztát ketté választjuk és sutopapirral és 2 kibélelt formában, 160 fokra előmelegített kb 20 perc alatt megsütjük. Minimum 10 percig pihentetjük mielőtt a formából kiszedjük.
Tölteléknek mascarpone, tejszínhab és valami izesito: nutella, lemon curd, lekvár, olvasztott csoki, kb barmi.
Sütés nélküli torták között keresgélj neten, annál egyszerűbb semmilyen sütött nem lehet.
A legegyszerűbb sütés nélküli torta, amit valaha csináltam, erdei gyümis nutellás sajttorta:
Az alapja zabkekszes, 22 deka kekszhez kb 8-9 deka vaj kell, nem kell megolvasztani, elég szobahőmérsékleten. Egy 19-20 centis alapra lesz ez elég.
Szóval összedolgozod, a sütőpapírral bélelt csatos formába nyomkodod. Ha túl lágynak érzed, picit be lehet rakni hűtőbe, amíg a krém készül.
A krém egy 400 g-os nutella és 300-500 g mascarpone elkeverve (az eredeti recept anno amit találtam, 300 g-ot írt, én túl töménynek éreztem, így ment bele kóstolgatással 500 g végül). A krémbe óvatosan ribizlit vagy erdei gyümölcsöt, málnát, bármilyen apró szemű gyümit forgatunk. (Ha fagyasztott gyümit használsz, azt előtte mosogató felett szűrőben hagyni kell olvadni, hogy lecsöpögjön).
Az összekevert gyümölcsös krém mehet az alapra, egy éjszakát állnia kell a hűtőben, míg megdermed. Tálalás előtt a tetejét is gyümivel lehet díszíteni.
Ez annyira egyszerű, hogy már tortának hívni is nagyzolás szerintem. :D De nagyon finom és nagyon látványos, én pl körberakram a tortaforma falát fél eprekkel a krém előtt, a levett kerettel másnap oldalról nagyon látványos lett.
De ugyanilyen nagy kedvenc a sütés nélküli trüffeltorta vagy bármelyik sajttorta, bár azok a fentinél már kicsit több előkészületet igényelnek.
Epres-túró torta
ELKÉSZÍTÉS
A tojást a cukorral, a sütőporral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, majd a tejjel simára keverjük. A csokit apró kockákra daraboljuk és hozzákeverjük a masszához. A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, két lappá vágjuk.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, majd pár szem epret pépesre nyomunk, és a krémbe keverjük. A cukrászhabot keményre verjük, és óvatosan belekeverjük a krémbe.
Megkenjük az első lapot a túrókrémmel, ráborítjuk a másikat, és azt is megkenjük a krémmel. A tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!