Hogyan készítitek a ramen-t/zacskós tésztalevest?
#1 az mondjuk tök menő :D
én minimális vízben csinálom, de már az elején mindent hozzáadok: az összes kis zacskós ízesítőt ami a tésztával jön, plusz szójaszósz, osztrigaszósz, szezámmagolaj, gyömbérpor, bors, shitake gomba, zöldhagyma/póré/snidling, néha lágy sárgájú főtt tojást is eszek hozzá.
Én mostanában az Acecook leveseire és az Omachi levesekre vagyok rákattanva. Az Acecookosokat natúran eszem, annyi, hogy 4 deci helyett 5 deci vízzel csinálom és rendesen megfőzöm. Az Omachit úgy eszem, hogy vágok bele sok-sok zöldséget (póréhagyma, újhagyma, répa, káposzta), sriracha, citromlé, metélőhagyma, néha gyömbér, néha pici paradicsomszósz, néha 1-2 csepp worchestershire szósz. Ezt is főzöm, szintén 5 deci vízzel.
A főzés pedig így zajlik: felteszem egy pici lábasba a vizet, amikor már majdnem forr, beleöntöm a porokat és/vagy szószokat, amikor forr, bele a tészta, puhára főzöm. Ha Omachi, akkor a levet a tálba öntöm, alaposan összekeverem a többi hozzávalóval, utána belerakom a tésztát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!