Halfőző bogrács nem alkalmasabb nem csak hal főzésére is? Nem egyenletesebben fő az étel ha egyenesebb az alja? Vagy a halnak miért kell másféle?
Halfozo bogracs alja laposabb es a szaja szukebb, hogy ne foljon el a leve.
Normal bogracs azert olyan szeles peremu, hogy jobban parologjon.
Nem fő egyenletesebben lapos aljúban, mert a tűz nem körben egyenletesen éri. A bográcsban fő egyenletesebben, mert tűzből nem kell olyan irgalmatlan nagyot rakni, elég ha a közepét éri, úgyis fő az étel.
És az a félgömb forma vezeti el egyenletesen az alatta égő tüzet, és így a hőt is.
Ha logikusan belegondolsz, raksz egy tüzet, középen a legmagasabb a láng. A bográcsban meg középen van a legmagasabb folyadék oszlop. Tehát oda kell a legtöbb hő, így a jó.
A halfőző széles aljának végtelenül egyszerű oka van, kíméletesebb a halszeleteknek, nem törik annyira össze, mert jobban szétoszlik. Sima bográcsban a közepe felé csúszik minden, kiszedni is nehezebb abból szépen a halat, mert ahogy kotorászol, összetörik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!