Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Régi sütemények 1940-ből,50-bő...

Régi sütemények 1940-ből,50-ből esetleg 60-ból?

Figyelt kérdés
Igazából régi, eredeti recepteket keresek, amik lehetőleg finomak is. Lehet nagymamis vagy dédnagymamis recept is, egy a lényeg, hogy hagyományos legyen. Igazából apukámnak készíteném, aki a keresztanyukája sütijeit, pogácsáit emlegeti mindig és azokat az ízeket amik állítása szerint a mai sütikben nem fedezhetők fel. Sajnos nincs meg a keresztanyukája receptes füzete és nem is tudom elkérni, ezért kéne a segítség.
2010. júl. 29. 08:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szia! holnap elhozom neked Irénke néni dióspite receptjét.

Ő 80 éves és az édesanyjától tanulta és írta le nekem.fejből sajnos nem tudom, de holnap megírom.

üdv.

2010. júl. 29. 09:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az jó lenne :)
2010. júl. 29. 09:08
 3/4 anonim ***** válasza:

szia! írom neked Irénke néni dióspitéjét.Somogy megyéből Kötcséről származik a recept.

tésztéja: 20 dkg vaj /margarin /

25 dkg sima liszt

1 tojás sárgája

2-3 kanál tejföl vagy pici tej

2 kanál porcukor.

ezeket az anyagokat összegyúrjuk, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk.kettévesszük és két lapot nyújtunk belőle.az egyikkel egy közepes tepsit kibélelünk a másikat majd a töltelék tetejére tesszük.

töltelék:-6 tojás

-25 dkg porcukor

-25 dkg darált dió

-2 csomag vaniliás cukor

a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaniliás cukrot, a diót és a 6 tojás kemény habját.rákenjük a tepsiben lévő tésztára, a másikkal befedük. közepes tűznél világosra sütjük.

ha kihűlt hosszúkás szeletekre vágjuk.

eddig szól az eredeti recept, de volt, hogy én a tetjére csokimázt is tettem.mindenképpen nagyon finom süti.

üdv-e-

2010. júl. 30. 09:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi :) Kipróbálom
2010. júl. 30. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!