Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi pizza tésztához hogy...

Házi pizza tésztához hogy kell az élesztőt használni?

Figyelt kérdés
Biztos hülyén hangzik a kérdés,de én arra lennék kíváncsi,hogy bele lehet-e morzsolni a lisztet az élesztőt vagy mindenképp fel kell futtatni előtte pl.langyos vízben vagy tejben. Milyen ha nem futtatom fel az élesztőt?
2020. ápr. 30. 22:58
 1/4 A kérdező kommentje:
*liszthez az élesztőt
2020. ápr. 30. 22:58
 2/4 anonim válasza:
100%
Én fel szoktam futtatni kb 1 dl tejben (persze függ mennyk élesztőt használok), meg egy kevés cukrot öntök hozzá. A pogácsánál is ugyanígy teszek, meg a többi ilyenféle tésztánál is, és sokkal jobb a tészta állaga, olyan puhább, légiesebb.
2020. ápr. 30. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
100%
Én bele szoktam morzsolni a lisztbe és a vizet szoktam langyosan hozzáadni. Tökéletesen megkel úgy is
2020. ápr. 30. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én kelesztés nélküli receptet tudok, használom is, és tökéletes:


400 g liszt

50 g élesztő1

1 kk. só+ cukor

2 ek. olaj

1 bögre víz.


Ez a mennyiség pont egy gáztepsi, de ha vastagon szereted, akkor nyújtsd kisebbre, pakold meg amivel akarod, megsütöd és kész.

2020. máj. 1. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!