Házi pizza tésztához hogy kell az élesztőt használni?
Figyelt kérdés
Biztos hülyén hangzik a kérdés,de én arra lennék kíváncsi,hogy bele lehet-e morzsolni a lisztet az élesztőt vagy mindenképp fel kell futtatni előtte pl.langyos vízben vagy tejben. Milyen ha nem futtatom fel az élesztőt?2020. ápr. 30. 22:58
1/4 A kérdező kommentje:
*liszthez az élesztőt
2020. ápr. 30. 22:58
2/4 anonim válasza:
Én fel szoktam futtatni kb 1 dl tejben (persze függ mennyk élesztőt használok), meg egy kevés cukrot öntök hozzá. A pogácsánál is ugyanígy teszek, meg a többi ilyenféle tésztánál is, és sokkal jobb a tészta állaga, olyan puhább, légiesebb.
3/4 anonim válasza:
Én bele szoktam morzsolni a lisztbe és a vizet szoktam langyosan hozzáadni. Tökéletesen megkel úgy is
4/4 anonim válasza:
Én kelesztés nélküli receptet tudok, használom is, és tökéletes:
400 g liszt
50 g élesztő1
1 kk. só+ cukor
2 ek. olaj
1 bögre víz.
Ez a mennyiség pont egy gáztepsi, de ha vastagon szereted, akkor nyújtsd kisebbre, pakold meg amivel akarod, megsütöd és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!