Baratom szeretne nekem fozni, mit keszitsen?
keressen a neten receptet, vagy szakácskönyvből, főzzön amit akar, te meg próbáld megállni, hogy nem nézed főzés közben, és jó kritikát adsz a főztjére,
pl ha túl sós, nem baj, tudjuk hogy a szerelmes szakács elsózza az ételt,
pozitív kritika a fontos, dícséret, íz/halmazállapot/stb, dícsérj meg mindet részletesen, ha van 1-2 hiba azt meg csak finoman, nehogy elvedd a lelkesedését
ha tetszik neki, akkor meg főzzetek együtt.
Valami olyat készítsen, amit te szeretsz.
Pl. ha szereted az édeset, akkor valami könnyű édességrecept. Esetleg kókúsztekercs. Az finom, és nem is fogja vele felégetni a konyhát.
Hát szerintem leginkább semmit ne készítsen. Ugyanis Te kijelented, hogy nagyon jól főzöl, és gyakorlatilag azt is, hogy mindenkinél jobban, ugyanis mindenkinek a kajájában találsz hibát.
Ha ez egy játék, amiben tudja hogy "veszíteni" fog, de együtt nevettek rajta (nem Te őrajta), akkor szerintem csináljon rácpontyot tejföllel, és garantált a röhögés.
Ellenkező esetben, ha ő tényleg komolyan gondolja, akkor előbb szokj le más ételeinek a bírálásáról. Lévén hogy egy étel mennyire jó, azt marhára nem egy személy dönti el, mert ez teljesen szubjektív. (Én imádok olyan kaját, amit más lazán lefikázna.) Aztán majd ezután csináljon egy zacskós levest...
Meglepetést :)
Ha ő szeretne neked főzni, ne te kérj másoktól tanácsot! Ha főzni nem is annyira tud, dönteni csak képes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!