Hogy kell a zöldparadicsomot savanyúságnak elrakni?
Tudom Google a barátom.De ezer-egy fajta képpen van fennt.Bevált recepteket szeretnénk.Köszönöm!
Andrea
Én nem kimondottan zöldparadicsomot fogok elrakni,hanem vegyes édes csalamádét..amibe kell zöldparadicsom.nagymamám mindig így teszi el,és isteni fincsi.Leírom neked,hátha kedvet kapol:
Édes csalamádé!
Ehhez mindenből 1 kg kell:
-paprika
-zöldparadicsom
-uborka
-káposzta
-hagyma
Mindet vékonyra felszeletelve összekeverjük.
Leöntjük:
-4 dl.10 %-os ecettel
-30 dkg kristálycukorral
-7 dkg sóval
-1 kiskanál borkénporral.
Összekeverjük,és annyi vizet öntünk rá,ami alighogy ellepi.1 napig állni hagyjuk,majd lazán üvegekbe töltve a levét ráöntjük..és kész!:)
Itt van két bevált recept:
Ecetes zöldparadicsom 1.
Hozzávalók: 2 kg paradicsom, 1 l víz, 6 dkg só, 1 dl 20%-os ecet, 5 babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, koriander, mustármag, fekete bors, 1 g nátriumbenzoát (vagy szalicil).
Elkészítése: Azonos méretű paradicsomokat válogatunk, jól megmossuk, majd üvegekbe rakjuk. A vízbe beletesszük a sót és a fűszereket, kb. 30 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az ecetet és a tartósítószert. Amikor kihűlt a lé, ráöntjük a paradicsomra, és az üvegeket légmentesen lezárjuk.
Ecetes zöldparadicsom 2.
Erre a célra a legalkalmasabbak a nem gerezdes, sima felületű paradicsomfajták.
Elkészítése: Egyforma nagy, egyenletesen zöld, egészséges, szár nélküli, nyomódástól mentes és legalább dió nagyságú paradicsomokat válasszunk ki savanyításra. Alapos mosás után a paradicsomot üvegekbe rakjuk. Minden 1 liter felöntéséhez 8 dl víz, 5 dkg só, 2 g szemes bors, 2 g szegfűbors, 1-2 szem szegfűszeg, 4-5 db babérlevél szükséges. Az oldatot felforraljuk, majd a tűzről levéve, hűtés közben 1,5 dl 20 százalékos ecetet és 1 g benzolsavas nátriumot adunk hozzá. Az oldatot csak kihűlés után öntjük az üvegekbe rakott paradicsomra, majd celofánnal lezárjuk.
4 dl.10 %-os ecettel
-30 dkg kristálycukorral
Micsoda? Savanyúságba minek ennyi cukor?
."..próbáld ki,és meglátod,hogy finom lesz"
Én aligha! Még a csemege uborkát se eszem meg nekem a savanyú az savanyú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!