Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a zöldparadicsomot...

Hogy kell a zöldparadicsomot savanyúságnak elrakni?

Figyelt kérdés

Tudom Google a barátom.De ezer-egy fajta képpen van fennt.Bevált recepteket szeretnénk.Köszönöm!


Andrea


2010. júl. 27. 13:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én nem kimondottan zöldparadicsomot fogok elrakni,hanem vegyes édes csalamádét..amibe kell zöldparadicsom.nagymamám mindig így teszi el,és isteni fincsi.Leírom neked,hátha kedvet kapol:

Édes csalamádé!

Ehhez mindenből 1 kg kell:

-paprika

-zöldparadicsom

-uborka

-káposzta

-hagyma

Mindet vékonyra felszeletelve összekeverjük.

Leöntjük:

-4 dl.10 %-os ecettel

-30 dkg kristálycukorral

-7 dkg sóval

-1 kiskanál borkénporral.

Összekeverjük,és annyi vizet öntünk rá,ami alighogy ellepi.1 napig állni hagyjuk,majd lazán üvegekbe töltve a levét ráöntjük..és kész!:)

2010. júl. 27. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Itt van két bevált recept:


Ecetes zöldparadicsom 1.

Hozzávalók: 2 kg paradicsom, 1 l víz, 6 dkg só, 1 dl 20%-os ecet, 5 babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, koriander, mustármag, fekete bors, 1 g nátriumbenzoát (vagy szalicil).

Elkészítése: Azonos méretű paradicsomokat válogatunk, jól megmossuk, majd üvegekbe rakjuk. A vízbe beletesszük a sót és a fűszereket, kb. 30 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az ecetet és a tartósítószert. Amikor kihűlt a lé, ráöntjük a paradicsomra, és az üvegeket légmentesen lezárjuk.


Ecetes zöldparadicsom 2.

Erre a célra a legalkalmasabbak a nem gerezdes, sima felületű paradicsomfajták.

Elkészítése: Egyforma nagy, egyenletesen zöld, egészséges, szár nélküli, nyomódástól mentes és legalább dió nagyságú paradicsomokat válasszunk ki savanyításra. Alapos mosás után a paradicsomot üvegekbe rakjuk. Minden 1 liter felöntéséhez 8 dl víz, 5 dkg só, 2 g szemes bors, 2 g szegfűbors, 1-2 szem szegfűszeg, 4-5 db babérlevél szükséges. Az oldatot felforraljuk, majd a tűzről levéve, hűtés közben 1,5 dl 20 százalékos ecetet és 1 g benzolsavas nátriumot adunk hozzá. Az oldatot csak kihűlés után öntjük az üvegekbe rakott paradicsomra, majd celofánnal lezárjuk.

2010. júl. 27. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
31%

4 dl.10 %-os ecettel

-30 dkg kristálycukorral


Micsoda? Savanyúságba minek ennyi cukor?

2010. júl. 27. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
..mert Édes Csalamádé a neve...próbáld ki,és meglátod,hogy finom lesz!:)Eredeti recept alapján csináljuk,nem mi gyártottuk a receptet...
2010. júl. 27. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
44%

."..próbáld ki,és meglátod,hogy finom lesz"


Én aligha! Még a csemege uborkát se eszem meg nekem a savanyú az savanyú.

2010. júl. 27. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
én is kiprobálom az elsőt.
2010. aug. 12. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!