Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elökészíteni az...

Hogyan kell elökészíteni az édesgesztenyét a sütéshez?

Figyelt kérdés
Van egy zacsi gesztenyém, pár éve csináltam, de már nem emlékszem hogyen. Bekellett vágni? meg áztatni? de hogyan meddig? vagy egyebet is? és meddig kell sütni, hány fokon?
2008. nov. 22. 08:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Mi csak be szoktuk vágni a tetejénél, egy keresztet vág bele a párom. Majd a forró sütőben úgy 10-15 percig sütjük. Közben párszor meg kell rázni a tepsiben a gesztenyét. S úgy 10 perc után mikor már látod hogy kezd kinyilni ott ahol bevágtad, akkor kóstolj meg egyet, s ha jó akkor kész, ha még kemény, akkor tedd vissza még pár percre. A végén mikor kész egy tálba szoktuk kiborítani, kis vizet spriccelünk rá, ettől állítólag jobban lejön a héjja. :)
2008. nov. 22. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én 3-4 órára beáztatom a gesztenyét, majd a tetejét bevágom, és 15 perc alatt megsütöm. És így a héja is lejön. :)
2008. nov. 22. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
én is mindig beáztatom előtte pár órára, vagy inkább egy éjszakára - könnyebb bevagdosni a héját utána - kereszt alakban szoktam bevágni és mi legtöbbször az asztali grillsütőben sütjük meg, kb 10 perc alatt kész
2008. nov. 22. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!