Készítetek majd valami különleges ételt húsvét alkalmából?
A szokásos Húsvét szombati-vasárnapi-hétfői menü főtt sonka, főtt tojással, zsúrkenyérrel vagy kaláccsal, zöldségekkel.
Vasárnap nagyszülőknél gyűlik össze a szokásos családi kör (12 fő), ott van húsleves, töltött káposzta, rántott hús, süti, szóval nagy kajálás.
Viszont. Idén a koronavírus miatt elmarad a családi buli.
Mi (én+párom) ugyanúgy főzünk sonkát, tojástb stb... azt viszont nem tudom hogy konkrétan vasárnapra lesz-e külön valami különlegesebb kaja. Szerintem nem. Egy dolog tuti lesz, piskótából csinálni fogok egy nyuszi formájú sütit. Kb 4 éve is csináltam, és most találtam róla fotót, és eszembe jutott hogy megint csinálok.
Ha volna sonkánk, csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne itthon tojás.
Rendeltem egy kis darab báránybordát, azt fogom megsütni. Egyedül leszek mert külföldön élek és nem mentem haza, úgyhogy nem fogom nagyon túlbonyolítani, kis fehérbor alá, rá rozmaring és elvan a sütőben. Nekem ez elég különlegesnek számít, mert egyébként nem veszek ennyire drága húsokat, de évente egyszer belefér.
A sonka, kalács és hasonlók idén kimaradnak, azt anyuék szokták csinálni máskor is, nekem se a konyhám nem engedi hogy ilyeneket alkossak, se megenni nem tudnám az összeset, a fagyasztó pedig enélkül is tele van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!