Hogy lehet marcipánbevonatot tenni a tortára?
Gondolom vettél egy marcipán darabot ügye.. Na ez általában elég kemény állagú,így egy kicsit átkell gyúrni kézzel..ha még így is az,egy nagyon pici vizet lehet hozzátenni,és úgy átgyúrni.. Ha nem az,és úgy érzed,hogy kitudod úgy nyújtani,hogy nem szakad be,akkor nyújthatod,de ha esetleg meg túl lágy akkor meg porcukorral lehet szilárdítani rajta.
Na ha az állaggal megvagy,akkor ügye,mint már írtam kikell nyújtani úgy,hogy ne szakadjon el közben a marcipán akkorára,hogy a torta nagysága,plussz a két oldala is bevonható legyen vele,plussz rákell hagyni egy olyan 8 centit,amit amikor ráteszed és rásimítod a tortára,akkor lekell vágni róla..
Ha megvagy a nyújtással,akkor a marcipán széléhez rakod a nyújtófát,és feltekered rá. Majd ha ezzel is megvagy,akkor meg úgy kell lehengergetni a nyújtófáról,hogy a torta oldalára kerül először a marcipán széle,és így tovább a másik széléig.. Na de várjál csak...keresek egy oldalt,ahol vannak képek is....úgy gondolom érthetőbb is a dolog.. :)
Na tessék.. :) [link] Hirtelen ezt találtam neked,de nem valami szépen csinálták a képen...,meg nem is kell olyan vastagra hagyni a marcipánt,mert úgy meg ehetetlen,és szerintem nem lehet úgy jól ráigazgatni majd ha kinyújtottad a cumót...
Na sok sikert hozzá,ha még nem csináltad meg persze.. ! :)
Még annyit,hogy nem tudom,hogy levan-e írva abban a linkben,hogy burkolás előtt lekell kenni a tortát vajkrémmel!
Tejszínhabbal nem lehet,mert átázik a marcipán,és egyszerűen leolvad az egész.....szóval ha tejszínhabos tortát csinálsz,akkor azt pl fagyaszd le egy kicsit,vagy jól hűtsd ki,majd miután jól megdermedt,akkor lehet lekenni vajkrémmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!