Mi főzzünk ma?
#10
7-es vagyok
Nem tudom, hogy a receptem mennyire autentikus, de én így tanultam a sváb sógornőmtől:
Nyers savanyú káposztát vagy kimosok vagy nem, attól függ mennyire sós vagy savanyú. Kicsavarom.
Pirítok kockára vágott nyers, húsos füstölt szalonnát - mondjuk kolozsvárit - szálasra felvágok vörös hagymát és ezt az egész cuccot összekeverem. Tehát a káposztát, hagymát, pirított szalonnát zsírjával együtt - ha sok a zsír, akkor leöntök belőle, de ha jó húsos a szalonna, akkor nem sok zsírja lesz - dugok közé 1-2 babérlevelet, elterítem tepsiben, teszek rá egy kevés vizet (1-1,5 dl) és félidőig lefóliázom. Akkor veszem le a fóliát, amikor már nem nyers, de még nincs teljesen kész, mert ez inkább egy pirított étel. Lehet csak összefőzni is, de akkor az igazi, ha kicsit pirultabb, szálasabb.
A sózást a végére kell hagyni, lehet nem is kell, mert a füstölt szalonna általában sós.
" tejfölös gombapörköltet fogok készíteni tarhonyával."
Jó ötletet adtál:)
Nálunk ma pásztortarhonya volt, holnap pizzát sütök.
Amiket én mostanság tervezek főzni: bableves, palacsinta, borsóleves, mákostészta, halrudacska kukoricás rizzsel, bolognai spagetti, rakott krumpli, rizses hús, lencsefőzelék fasírttal.
Szerintem érdemes egy hétre előre megtervezni az ebédeket, így nem kell mindennap ezen agyalni, tudatosabb és gazdaságosabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!