Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi illik a pisztáciához?

Mi illik a pisztáciához?

Figyelt kérdés
Szeretnék a nejem születésnapjára egy tortát sütni es az egyik krém az tuti pisztáciás lesz, mert azt mindenki imádja. de nem tudom második krémnek mi illene hozzá. olvastam, hogy talán a barack passzol hozzá, de nem tudom, nekem az valahogy fura. ezért szivesen vennék pár tippet. köszönöm!
2020. márc. 22. 20:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Tutti-frutti, karamell, vanília, rumos dió, és kávé.
2020. márc. 22. 20:58
 2/12 A kérdező kommentje:
ez jóóó, értem a viccet:D best of:D de nálam nem fogyott ki a pisztácia :D
2020. márc. 22. 21:03
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem egy jó feketecsokis ganache illene hozzá...
2020. márc. 22. 21:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én egy teljesen semleges de finom tejszínes krémet, esetleg egy vaníliásat tennék hozzá. A többi annyira karakteres, hogy nem fog mellette érvényesülni a pisztácia.
2020. márc. 22. 21:15
 5/12 A kérdező kommentje:
hmm, ez jónak hangzik :) köszi a tippet, valahogyva csoki eszembe se jutott, pedig tök alap...
2020. márc. 22. 21:15
 6/12 A kérdező kommentje:
igen, tul elnyomná. kávé is tul karaktetes.
2020. márc. 22. 21:16
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
de miért kell másik ízű krém is? legyen csak pisztácia
2020. márc. 22. 21:29
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A sárgabarack jó, de az összes piros bogyós gyümölcs is, ezek mind ki is emelik a pisztácia ízét, csak meg kell találni az arányokat. Ahogyan a csoki krém is jó mellé, de ott sem szavad túlzásokba esni, én mindenképpen csak egy vékony réteget tennék mellé.

De adhatsz mellé mangót is, vagy kókuszt.

A vanília is jó (a joghurtot annyira nem ajánlom), de az nem tufja olyan jól kiemelni a pisztáciát, halványabb lesz az íze, míg például egy savanykásabb ízű krém (mint pl egy málna vagy szeder), nagyon jól elvégzi ezt a feladatot. Fura lehet, de sokkal intenzívebben érzed mellette a pisztácia ízét, mintha vaníliás krémet tennél mellé...

Egy cukrász

2020. márc. 23. 08:48
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a tortát én már párszor megsütöttem, eszméletlen jó. Pisztáciás, bár nem pisztácia krémes.
2020. márc. 23. 09:38
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Azert szeretnek nem csak sima pisztaciasat, mert szerintem az ugy unalmas lenne :) a piros gyumolcsok jók lehetnek, a malna nyerobbnek tunik nekem mint pl egy barack. azt irod az aranyokkal vigyazni kell, hogy ha tul sok, akkor nem jon ki a pusztacia. ez mit jelent, milyen aranyban erdemesebb mondjuk egy pisztacia-malna kombo eseten?

2020. márc. 23. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!